A bukott olasz miniszterelnököt adócsalás miatt 2019-ig eltiltották a közügyektől, ráadásul a március 4-i választás után várhatóan kormányt sem alakíthat egyedül a pártja. Silvio Berlusconi az elmúlt negyedszázad legellentmondásosabb európai vezetője, egyben az olasz politikai és gazdasági élet megkerülhetetlen alakja. Többek között ő a fél olasz médiát birtokló Mediaset főrészvényese, és 1986 óta övé volt az AC Milan futballklub, amit tavaly adott el. A második világháború utáni Olaszország leghosszabb ideig hivatalban levő miniszterelnökeként háromszor lehetett kormányfő (1994-1995, 2001-2006, 2008-2011), amíg le nem kellett mondania, miután kiderült, hogy egy 18 év alatti prostituáltnak fizetett szexért. A Forbes 2009-ben a világ 12. leghatalmasabb emberének nevezte az olasz politikában betöltött szerepe miatt, míg tavaly a 199. helyen végzett a világ leggazdagabb embereinek listáján. Az elmúlt években megpróbált javítani az imidzsén, sokat szerepelt állatokkal, és bejelentette...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Ad várva várt és a józan ész

Persze az egész csak akkor érdekes, ah úgy gondoljuk, hogy a ME az egy közfunkció és a betöltése közügy
A 444.hu centire végig hallgatta Őfenesége zagyválását
A portál „Orbán várja, hogy újra a 81 éves, elítélt Berlusconi legyen az olasz kormányfő, de azt a jog és szavazók is gátolják” címmel számol be az ünnepi száj-hasmenés egyik ikonikus momentumáról.
Mint az a kis bejátszás is okadatolja arról számol be, hogy:

streamable.com/genyr

A mi daliás félistenünk és persze vele mindenki, aki ebben az országban számít azt óhajtja és azt reméli, hogy olasz barátaink jól válasszanak, s személy szerint Orbán nagy barátját válasszák újból.
Hogy momentán nagyon úgy néz ki – legalább is a botor talján közvélemény-matatok szerint -, hogy az ottani választoknak nem igazán tetszik az ötlet az nem érdekes. Mint tudjuk mi, pontosabban a derék Századvéges Fiuk, ezt jobban tudják, hisz jó-pár milliárdot kapnak arra, hogy jobban tudják mit kívánnak az európai polgárok, mint a sajátjaik! =))
De az igazi poén az az, hogy Berlusconinak nem, hogy nyerni nincs esélye, de még indulási joga sincs, lévén jogerős eltiltása van a közügyektől. Persze ilyesmi Őfeneségét nem szokta zavarni. Megnyilvánulása a tudatlansága és tájékozatlansága mellett az arroganciájáról is árulkodik! =))
justhpeter
@RonaGyuri: Igaz. De várni szabad. És Orbán vár. Remélem várakozása alatt a jogerős ítélete is megérkezik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.