Márciusig megállapodhat a lengyel kormány és a brüsszeli Európai Bizottság a jogállamiság lengyelországi helyzete körüli vita lezárásáról - írta a Welt am Sonntag című vasárnapi német lap. A lap emlékeztetett arra, hogy a Lengyelországgal szemben az igazságügyi reform miatt az európai uniós (EU-) alapszerződés hetes cikke szerint elindított eljárásban megállapodás híján áprilisban szavazást kellene tartani a tagállamok kormányait összefogó tanácsban arról, hogy veszélybe kerültek-e az EU-s alapértékek Lengyelországban. Azonban az ügy döntő szakasza előtt Varsó békülékeny hangot üt meg - írta a Welt am Sonntag. Az összeállításában megszólaltatott Konrad Szymanski uniós ügyekért felelős külügyminiszter-helyettes hangsúlyozta, hogy az EU "barátok, és nem ellenségek klubja". Mint mondta, a varsói vezetés szerint az igazságügyi reform kérdésében "Lengyelország és az EU közös álláspontra jut majd, amely végül mindenkinek megfelelő lesz, és nem mérgesíti tovább a helyzetet".

Forrás: napi.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
Nem kell Ov-nak megmenteni Lengyelországot?!
Nagy pofon lenne!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bencemacska
@Yoda69: ma, 13:55
Legyen igazad!!!
Én pesszimista vagyok.
F_Viktor
Nem mondom, hogy orbán diktatúrája nem hatott csábítóan a lengyel kormányra, de tudtuk, hogy hamarosan észhez térnek, mert a lengyel gazdaság nem létezne a német gazdaság nélkül, a lengyel népnek lételeme az EU tagság (2,5-3 millió lengyel költözött el, s vállal külföldön munkát).
Náluk a "keleti nyitás" sem játszhat, a lengyel kormány nagyon gyorsan lámpavason végezné ha orbánhoz hasonlóan behódolna putyinnak.
Yoda69
@bencemacska: Remelem a hodmezoi gyozelem onbizalmat ad.
Ha ott nyerni tudott a demokratikus osszefogas, akkor barhol az orszagban nyerni tud. Csak koordinacio kerdese az egesz.
bencemacska
@Yoda69: ma, 02:39
Nemcsak koordináció, hanem személyiségek is kellenek hozzá!
Olyan jelöltek, akit mindenki elfogad!
Márki-Zaytól nem hallottál egyetlen becsmérlő szót sem az ellenfeleiről!!! Pedig ő kapott hideget-meleget!!!
cs.n.
A lengyelek is megtanulták a pávatáncot.
kokopelli
@justhpeter: eszembejuttatod a Kovács 13 József rendőrt a földrajzvizsgánál,
a túristaszezon kezdetén!
-Kovács et. mondjon már 3-4 államot a SzU közkeleti részén!
-Üzbegisztán,Kazahsztán...ő...ö..
-Na kivele elvtárs!
-Naésasztán,Hátasztán !...őrnagy elvtárs!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.