Michael Higgins akkor beszélt erről, amikor feleségével együtt meglátogatott egy menekültközpontot a görög főváros, Athén közelében. “Milyen Eurpát akarunk? Olyan Európai Uniót, amelyre a világ úgy tekinthet, mint az egyenlőség, a jogok, a vendégszeretet helyére? Vagy pedig olyan Európát, amely a félelem egyik légköréből a másikba tántorog? Remélem, hogy a visegrádi országok átgondolják álláspontjukat, és rájönnek, hogy ha vannak hibák a politikánkban és a diplomáciánkban, azzal nem nem szabad kárt okozni az emberiség legsérülékenyebbjeinek” - mondta Michael Higgins az Euronews kérdésére. Az ír elnök elismerően szólt arról, hogy a gazdasági válsággal küzdő Görögország nagy erőfeszítéseket tesz a menekültek ellátásáért. Az elaionaszi központban 1500 menekültnek adnak otthont, 24 országból. A legtöbben Afganisztánból és Szíriából érkeztek. Írország több mint 800 menedékkérőt fogadott be önként.

Forrás: hu.euronews.com
Feltöltő: peterkelemen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Neofasiszta Orbánnak hiába mondja az még a magyarokat is nyúzza és irtja.
namihami
Nem adunk menedéket azoknak, akiknek egyébiránt, eszük ágában sincs itt maradni? Nem akarnak egy olyan (ilyen mentalitású) környezetben élni? Vajon, mi okból ez a nagy ellenszenv a részükről? Miért nem szeretik, ha a környezet utálja őket?
Nem is ismerik a "mmigráncsaikat"", de már jóelőre siklerült a Vezérnek megutáltatni őket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.