A Krímet semmilyen körülmények között sem lehet visszaadni Ukrajnának – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök egy róla készült, még be nem mutatott portréfilmben, amelyet vasárnap több orosz hírügynökség is részletesen ismertetett.

Putyin: a Krímet nem lehet visszaadni Ukrajnának

Fotó: Alexei Druzhinin / SPUTNIK / AFP

"Ön megőrült? Nem, ilyen körülmények soha sem lesznek" – válaszolta Putyin arra kérdésre, hogy létrejöhetnek-e olyan feltételek, amelyek között végbemehet az Ukrajnától 2014-ben elcsatolt – hivatalos moszkvai szóhasználat szerint az anyaországgal "újraegyesített" – félsziget visszaszolgáltatása.

Az elnök hangot adott meggyőződésének, hogy a (második) csecsen "terrorellenes" háborúban elszenvedett véráldozatnál katasztrofálisabb következményei lettek volna annak, ha Oroszország a '90-es évek végén a jugoszláv forgatókönyvhöz hasonló módon széthullott volna. Szavai szerint a csecsenföldi pozitív változások a helyieknek köszönhetők.

Kitért a 2000-ben elsüllyedt, nukleáris meghajtású Kurszk tengeralattjáró 118 fős legénységének tragédiájára, amely röviddel az első megválasztása után történt. Mint mondta, a baleset rávilágított az orosz fegyveres erők akkori siralmas állapotára. Védelmi témákat érintve egyébként az orosz elnök ismételten megerősítette, hogy Moszkva az ország biztonsága szempontjából fontosnak tartja az északi sarkkör régióját.

Történelmi és politikai kérdések mellett a gyerekkoráról és a lányairól is szót ejtő Putyin a környezetéről szólva egyebek között elmondta: egyedül az árulást nem tudja megbocsátani, és olyanokból válogatta össze baráti körét, akik nem képesek ilyesmire.

A filmből egyébként kiderül, hogy Putyin egyik nagyapja Lenin és Sztálin szakácsa volt, a másik pedig az első világháborúban az osztrák fronton megsebesítette, majd bekötözte a monarchia egyik katonáját, aki kezet csókolt neki ezért. Putyin elmondta, hogy Angela Merkel német kancellár időnként Radeberger sört küld neki ajándékba. A korábbi német kormányfőről, Gerhard Schöderről, a Rosznyefty igazgatótanácsának jelenlegi elnökéről pedig azt a történetet mesélte el, hogy amikor 2000-ben meghívta őt egy közös orosz szaunázásra, az épület lángra kapott, ám a volt szociáldemokrata politikus a menekülésnél előbbre tartotta, hogy kiürítse a korsóját.

A Putyinról szóló dokumentumfilmek kampányidőszakban való műsorra tűzése az országos televíziókban ellentétes lenne a választásra vonatkozó előírásokkal, a Pervij Kanal (Első Csatorna) állami tévé ezért le is vette műsoráról Oliver Stone részletekben sugárzott Putyin-dokumentumfilmjének utolsó részét. Még nem világos, hogy mikor mutatja be ugyanez az adó a számára a mai orosz állami televíziózás egyik kulcsszemélyisége, Vlagyimir Szolovjov által leforgatott Világrend 2018 című, másfél órás, alapvetően az elnökkel folytatott beszélgetéseken alapuló dokumentumfilmet, de az szerdán teljes terjedelmében felkerült az internetre, annak tartalmát pedig részletesen ismertette az orosz média.

A vasárnap nyilvánosságra került új portréfilm, több mint kétórás első részét az ugyancsak állami Rosszija 1 televízió gyártatta le. Szerzője Andrej Kondrasov, Putyin választási stábjának sajtófőnöke. A filmet Dmitrij Kiszeljov, a Rosszija Szegodnya hírügynökség vezérigazgatója, az Összoroszországi Állami Televíziós és Rádiós Műsorszóró Társaság (VGTRK) vezérigazgató-helyettese osztotta meg a VKontaktye és az Odnoklassznyiki közösségi oldalon.

A Rosszija 24 hírcsatorna egyébként szombaton teljes terjedelmében és többször bemutatta Megyn Kelly csaknem egyórás, az amerikai NBC televízió számára készített Putyin-interjúját.

Az elnökválasztást jövő vasárnap rendezik majd meg Oroszországban, a politikai erőpróba egyértelmű favoritja Putyin, aki a VCIOM állami közvélemény-kutató intézet vasárnap nyilvánosságra hozott felmérése szerint 69 százalékos támogatottságot élvez.

(MTI)

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

TASzSz
@nihil: Mi köze az orosz hétköznapi embernek a politikai helyzethez?! Ő is csak élni szeretné az életét, használni a nyelvét (145 millióan beszélik, ezáltal a legnagyobb szláv nyelv), olvasni az irodalmát, melyből nem kevés a világirodalom remekei közé is belopta magát!
Mi értelme az általad tanúsított gyűlöletnek egy olyan nép iránt amely ugyanúgy a fennmaradásért küzd, mint ma bármelyik?!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
quadrocopter
Putyin: - Я люблю Черное море
Orbán: - én is lopok!
nihil
Na jó, mégsem érdekel ez a szar.
Inkább megtanulok oroszul, és megölöm putyint - egy műanyag villával.
Semmi extra, csak a klasszikus: Először a szembe, aztán a fülre, végül a nyakra.
De ennek nem kell így lennie, ha vannak ötleteid, akkor nyomasd.
Hogy szeretnéd, hogy öljem meg Putyint, ha már a béna amerikaiak nem tudták?
Méreg?
Penge?
Lőfegyver?
...
Nem akarok beleszólni, de én a pengére szavaznék - pl:

gladius.hu/3237/united-twin-push-daggers-marokt%C5%91r-uc1487b.jpg

Ha akarod, én is akarom. A gonoszokkal szemben van a brutalitásnak az a foka.
nihil
www.youtube.com/watch?v=9L7mZH2u3Qc

Ezek azt hiszik, hogy elpuhultunk, és alázhatók vagyunk.
De nem!
A spanyol ajkú bevándorló tesók fognak megvédeni minket az iszlamista migránsoktól - vágod, geci!
A spanyol ajkú bevándorlok kurvára keresztények, és széltében-hosszában lenyomják a muszlim geciket.

Te hülye magyar, tényleg azt hitted, hogy háború nélkül megúszod?
Ez a világ, Sátán világa, nem a békéről szól !!!
A spanyol keresztények fognak minket megvédeni végül, és nem az orbán szittya-fattya !!!
De te ezt nem látod, te hülye magyar ateista.
Ja, mert ha nem vetted volna észre, te ateista, te qurvára nem vagy keresztény !!!
nihil
A kurva anyáááááááááááááááááád, te geci orosz!

Az oroszok egy használhatatlan béna csicska nép.
A z orosz nyelv önmagában egy bullshit!
Barbárok vagytok, oroszok!
Egy gyűlöletes geci nép.
Meg sem szólalok a te elcseszett mórdóri nyelveteken.
Ne szólj hozzám, orosz geci!
Te csak hiszed, hogy erős vagy - de darabikra szedlek, ha kell, te orosz geci!

Nem kell tőletek semmi, mentek a picsába, ti gecik!
nihil
Vágod, te orosz geci, hogy mennyire gyüllőllek?
Én is tudok mindent, amit te tudsz.
Tudom, hogy megpróbálod, de nem tudom, hogy próbálod kimagyarázni a vereséget - orosz csicska!
Mi talán gyengébbnek tűnünk, de nem vagyunk azok.
Átgondoljuk, aztán megsemmisítünk - vágod, orosz geci?
Hiába mész a deszantosokkal,végül veszítettek MINDIG!
Láttam, hogy a katonáitok milyen erősek, de mégis veszítenek - MINDIG.
Mi a magyarázat?
Equus1
@nihil: választékos, szép stílus... maga az ember...
jaa... ilyenek is vannak... nem vagy te fideszes?
TASzSz
@nihil: Mi köze az orosz hétköznapi embernek a politikai helyzethez?! Ő is csak élni szeretné az életét, használni a nyelvét (145 millióan beszélik, ezáltal a legnagyobb szláv nyelv), olvasni az irodalmát, melyből nem kevés a világirodalom remekei közé is belopta magát!
Mi értelme az általad tanúsított gyűlöletnek egy olyan nép iránt amely ugyanúgy a fennmaradásért küzd, mint ma bármelyik?!
papa.49
Nem baj ezredes a te birodalmad is úgy fog széthullani mint a többi ATOMJAIRA !!!
X-ray
Hiába, a botox csodákra képes. Vagy mégsem?
Csizmás Kond
@TASzSz: ...ha a szláv nyelv az oroszból alakult ki hogy lehet az orosz szláv nyelv ?
TASzSz
@Csizmás Kond: Ilyet én nem állítottam!!!
TASzSz
@Csizmás Kond: Mit kéne magyaráznom??? Olvasd el!
Csizmás Kond
@TASzSz: Ez az orosz szláv összeboronálás elég hosszú história. Ma ugyan mindenki szlávozik de azt is tudni kell hogy a kilencedik század előtt még szláv megnevezés sem volt...de rusz igen.
Csizmás Kond
@TASzSz: ...én valamikor még úgy tanultam indogermán...ma ezt ki sem ejtik...ennyit a szlávról.
papa.49
No mi a helyzet szerkik nem lehet ezt a tahó durbincsot leállítani ???
@durbincs: KUSSS tahó román geci !!!
papa.49
A moderátor jó lenne ha már munkához látna van itt néhány ide nem illő alak, valami farok, meg társai akik csak a többieket piszkálják hozzászólás helyet !!!
papa.49
@Shikari: Egyikőtöket se hülyéztem le, ezt a jelzőt a politikusoknak tartom fent, a többi hozzászólónak se a rokonait, se az elmebeli képességeit nem szoktam taglalni !!!
Miért mert a rokonokat nem választhatjuk meg, az elmebeli képességek meg a hozzászólásokból úgyis kiderül, tehát eltévesztetted a házszámot !!!
Tessék itt van felettem a durbincs az ékesszóló, aki csak a cikkhez szól hozzá, és még véletlenül se a többi hozzászólót ekézi undorító módon !!!
Ezen el lehet gondolkodni !!!
Egyvalamit még ne feledj el az hogy más mit ír miért nekem rovód fel, én tehetek róla ???
Egyébként meg soha nem mondtam rád semmit, tehát ezt elvárom tőled is, nekem tökmindegy melyik pártnak vagy híve ÉN EGYIKNEK SE VAGYOK, MERT EZEK NEM PÁRTOK CSAK MEGÉLHETÉSI EMBERKÉK !!!
papa.49
@Shikari: Ha ezt be tudjuk tartani meglehetünk egymás mellett anélkül hogy a másik torkának kéne esni !!!
papa.49
@Shikari: Én se látok alternatívát a jelenlegi komplett ,,politikus körre,, értem ezek egyik se politikus, csak olyan aki a politikából JÓL MEGAKAR ÉLNI !!!
papa.49
@Shikari: Nézd meg itt van felettem a farok, ezt vajon minek tartják a szerkesztőségben ???
Azért hogy szoktassa el innen azokat akinek más a véleményük, a témához soha nem szól csak ócsárolja a többi hozzászólót !!!
papa.49
@Shikari: Ez igaz, csak a példa kedvért említettem a felejthetőst !!!
nihil
@TASzSz: Ho.. ho-ho.. ho-ho-ho, most látom, hogy meg lettem szólítva.
Ki mert megszólítani engem?
Melyik volt az?

Hú, én úgy, de úgy meg tudnám magyarázni neked, ezt az eltúlzottan túlzó agresszív hangvételt, de nincs értelme.
Nem azt mondom, hogy nem értenéd meg, hanem azt mondom, hogy nem éri meg a tengernyi magyarázat, az oldalakon keresztül sok írás, mert nagyon sok szegmense van (ráadásul Ádámtól és Évától kéne kezdeni).
Vagyis, azért nem kezdek bele, mert bár megérteni megérthetnéd, de nem biztos, hogy meg akarod érteni. Hárítanál, meg elfojtanál, meg elzárnád a tudatod, és inkább úgy tennél, mint aki nem érti... Sőt, végül még hazudni is kéne saját magadnak, amit igazán nem szeretnék.

!שלום
nihil
Amúgy érdemben hozzászólva ehhez a cikkhez:

Mindent lehet, csak akarni kell.
TASzSz
@nihil: tegnap 15:06 Túl sok az előítélet részedről!
papa.49
@durbincs: Baszd te szájba azt a jó kurva anyádat te tetű !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.