A fiatal lány, aki visszafordíthatatlan károkat okozott magán, most beszélt először arról, miért is tette.

Megszólalt a lány, aki drog hatása alatt kivájta a saját szemeit

Megrázó vallomást tett a Cosmopolitan magazinnak a Dél-Karolinában élő, húszéves Kaylee Muthart. Neve talán ismerősen csenghet: februárban ugyanis körbejárta a világsajtót a hír, miszerint egy fiatal lány egy templom előtt, bódult állapotban kivájta a saját szemeit. Hiába hívtak hozzá azonnal segítséget, a látását már az orvosok sem tudták megmenteni. Az eset sokakat sokkolt – nem véletlenül.

“Egy hónappal ezelőtt láttam. Illetve inkább azt kéne mondanom: megvoltak a szemeim, mégsem segítettek észrevenni, milyen veszélyessé is vált az életem. Aztán február hatodikán a világom elsötétült” – kezdi történetét Kaylee, aki tiniként igazi osztályelső volt, ám 17 évesen végül otthagyta az iskolát. Dolgozni akart, később pedig továbbtanulni – tengerbiológia volt az álma –, ezért döntött úgy, jobb ha kimarad, mintha leromlanának a jegyei. Aztán jöttek a drogok...

18 évesen került a kábítószerek csapdájába: először füvezett, majd jöttek a szintetikus drogok. “Drogozás közben a Bibliát tanulmányoztam. Sok mindent félreértelmeztem. Meggyőztem magam, hogy a metamfetamin közelebb visz Istenhez” – mesélte Kaylee, akinek droghasználata mindenkit elüldözött maga mellől.

Elköltözött otthonról, de barátait sem bírta elviselni maga körül és persze munkáit sem tudta hosszabb ideig megtartani.

“Egy alkalommal közel három napig maradtam ébren, és olyan hallucinációkat tapasztaltam, amikre nem számítottam. Amikor a tükörbe néztem, azt hittem, pattanásokat látok az arcomon. Órákat töltöttem a kinyomkodásukkal. A végén már véreztem. Amikor kitisztult a fejem, megnéztem a videót, amit a szobatársam vett fel, amíg be voltam állva. Teljesen kikészített – a lány, akit láttam, aki csak beszélt és beszélt, annyira különbözött az igazi énemtől.”

Végül 2018 elején – nem sokkal a sokkoló események előtt – bipoláris zavart diagnosztizáltak Kaylee-nél.

“Volt értelme. Amikor boldog voltam, szuperboldog voltam, amikor pedig rossz kedvem volt, mély depresszióba zuhantam. Mindez különösen fogékonnyá tett a drogfüggőségre, magyarázták az orvosok.”

Azt hittem, mindenki meghal, ha nem teszem meg

Aztán jött az a bizonyos nap. Kaylee természetesen erről is mesél, bár miután ekkor is drogok hatása alatt állt, csak töredékekre emlékszik. “Emlékszem, azt gondoltam, valakinek fel kell áldoznia valamit, hogy jobbá tegye a világot, és az a valaki én vagyok. Azt hittem, mindennek vége lesz és mindenki meghal, ha nem tépem ki a szemeim azonnal. Nem tudom, hogy jutottam erre a következtetésre, de akkor úgy éreztem, minden kétséget kizáróan ez az, amit tennem kell.”

Azt sajnos pontosan tudjuk, mi lett a húszéves lány hallucinációjának a vége.

Nem kért fájdalomcsillapítót

Bár az orvosok minden tőlük telhetőt megtettek, nem tudták megmenteni Kaylee Muthart látását, aki a lábadozása alatt igyekezett a lehető legkevesebb fájdalomcsillapítót szedni. A brutális események ugyanis rádöbbentették, változtatnia kell az életén, le kell győznie függőségét. Ezt pedig csak tiszta fejjel teheti meg.

Kaylee-t március elején engedték ki a kórházból. Hazaköltözött édesanyjához, ahol megpróbál új életet kezdeni. Egy nap, reméli, az iskolába is visszamehet. Jelenleg azon van, hogy minél több emberhez eljuttassa történetét, és figyelmeztessen a drogok veszélyeire.

“A látásom elvesztése kellett ahhoz, hogy visszatereljen a helyes útra. A szívem legmélyén örülök, hogy most itt vagyok.”

(Borsonline.hu)

Itthon - 2019. March 21., 21:23
Véget ért a Hankook-sztrájk

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nihil
Az egész kibaszott világodat el tudom pusztítani, egy csettintéssel.
Mit szeretnél, mikor csettintsek?

Könyörögtem a szeretetért, de te nem akartál szeretni.,
Nem bírsz szeretni.
nihil
Hogy tehetted ezt, te szegény lány.
Mit szeretnél, kit öljek meg?
Mindenkit megölök - csak ki kell mondanod a bűnösök nevét.
Mindenkit megölök, és vállalom a börtönbüntetést ezért.-

Mit szeretnél, te lány, kit öljek meg csúnyán? Ez a csúnya az a csúnya - DARABOKRA VÁGOM A GECIT, ÉS A TESTÉT FELOLDOM SAVBAN.
Neked jó így, te lány?

Én szeretlek téged te lány (cserében nem kell, hogy szeres) elég, ha én szeretlek-, de ha úgy alakul, mindenkit levadászok, ha kell. akik molesztálnak.
Ne molesztáld a csajom ,geci, mert levadászlak.
bírom a csajom, úgyhogy NE bántsd.
nihil
Ez az én oldalam - csak az enyém:)
Imádok trolkodni.
Szétcseszni mindent.

Te úgy érzed nem érdemled meg, pedig megérdemled.
Geci vagyok.
Mindig is geci voltam.
Nem akartam bántani senkit, de mégis bántottam mindenkit.
Már nem érdekel, hogy mi a vége ennek a történetnek.
nihil
Mi a faszt csináltál!?
Miért csináltad ezt!?
Az a kurva sok tengernyi fájdalom!?
Mi a fasz bajod volt?
Átbeszélhettük volna!
Te lány... mit tettél?!
Nem mindenki akar bántani téged, nem ilyen rossz a világ!
Szeretlek - azért, mert létezel.
division
@anka: Szerintem csak feltűnési viszketegségben szenved:-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Sport - 2019. March 21., 17:44
Milliókba fáj Ronáldónak a gólöröm
Szórakozás - 2019. March 21., 17:13
Palvin Barbara angyal lett