Bejelentette lemondását hétfőn Robert Kalinák, a szlovák kormány belügyminisztere – a tárcavezető és miniszterelnök-helyettes ezt a döntését Pozsonyban tartott rendkívüli sajtótájékoztatóján jelentette be.

Lemond a szlovák kormány belügyminisztere

Fotó: SITA

Döntését Robert Kalinák azzal indokolta, hogy távozásával is szeretne hozzájárulni az országban kialakult helyzet stabilizálásához.

"Távozásom után a vizsgálati szerveknek nagyobb nyugalmuk lesz a munkájukhoz"

- mondta Kalinák, aki a legfontosabb jelenlegi célként Ján Kuciak újságíró és élettársa meggyilkolásának kivizsgálását jelölte meg.

A kettős gyilkosság nyomán kialakult közhangulat erőteljes belpolitikai válsághoz vezetett Szlovákiában, s Robert Fico kormányfő mellett a belügyminiszter távozását kezdték követelni ellenzéki pártok és a szlovákiai sajtó. Követelésükhöz később a hármas kormánykoalíció legkisebb pártja a Most-Híd is csatlakozott.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vladimir putin
Ó, pedig csak annyit kellet volna mondani, hogy Soros!
Ezeknek amatőrök.
Nincs olyan Németh Szilárdjuk, amelyik megmagyarázta volna, hogy miért kell tovább lopni meg maffiózni.
csipetke
Úgy tűnik,a szlovák belügyér még ismeri a becsület, lelkiismeret,erkölcs fogalmakat.Nálunk ezekről lehet,hogy már hallott valamelyik politikus,de nem gyakorolják.Itt is történtek olyan dolgok,amikért illő lett volna otthagyni a bársonyszék kényelmét...
Eladott Ország
Mint tudjuk, Fico orbáni lendülettel szállt bele Andrej Kiska államfőbe, aki vasárnap arra figyelmeztette, ebben a feszült politikai helyzetben, a több tízezres utcai megmozdulások árnyékában az egyetlen demokratikus megoldás az előrehozott választások kiírása lenne. Ehhez képest Orbán V4-es cimborája a legócskább fideszes hagyományok szellemében szállt bele az államelnökbe, aki mögött Soros Györgyöt vélte fölfedezni, aki – Fico szerint – rajta keresztül kívánja destabilizálni az országot. Orbán elvtársa az összeesküvés-elméletek gyártásában azt firtatta, hogy Andrej Kiska tavaly szeptemberben miért találkozott négyszemközt Sorossal New Yorkban, és azt követelte az államfőtől, hogy adjon magyarázatot a találkozóra. Lemondás? Előrehozott választások? Lóf*szt. Ilyen Magyarországon nem fordulhat elő! Mármint, hogy lemond egy miniszter. Nálunk már a választási törvény szögelése és a magánnyugdíjak ellopásakor az utcán kellett volna eltávolítani a gazember Putyin-pincsi kormányát! A magyar kormány nem fonódott össze a maffiával, ő maga a maffia. Nem az a kérdés, hogy megbukik-e a fidesz bűnbanda, mert meg fog. Az a kérdés, hogy addig még mekkora kárt okoz, azt egyáltalán helyre tudjuk-e még hozni, és hogy el lehet-e küldeni őket vér nélkül?
advocat
Európában ez így megy. Magyarországon ezt utoljára Horváth István ("komcsi" belügyminiszter, ha valaki nem tudná) tette meg! Ő volt az utolsó magyar, aki talán már európai volt. A többi nem sok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.