Az Európai Unió további hat hónappal, szeptember 15-ig meghosszabbította az Ukrajna területi integritásának megsértése, az ország függetlenségét aláásó vagy fenyegető intézkedések miatt Oroszország ellen bevezetett büntetőintézkedéseket – közölte az Európai Unió Tanácsa hétfőn.

Az EU meghosszabbította az Oroszország ellen bevezetett szankciókat

A tájékoztatás szerint az uniós tagországok külügyminisztereinek tanácsa – úgynevezett írásos eljárás útján – "a fennálló helyzet értékelését követően nem tartotta indokoltnak a szankciórendszer módosítását".

A szóban forgó intézkedések vagyoni eszközök befagyasztásából és utazási tilalomból állnak, és továbbra is 150 emberre és 38 szervezetre vonatkoznak.

Az unió 2014 márciusa óta több lépésben vezetett be korlátozó intézkedéseket Oroszországgal szemben, válaszul a Krím jogellenes annektálására és Ukrajna szándékos destabilizációjára. A szankciók között szerepel a Krímből és Szevasztopolból származó termékek behozatalának tilalma, egyes gazdasági ágazatokat és infrastrukturális kezdeményezéseket érintő kereskedelmi és beruházási korlátozások, továbbá turisztikai szolgáltatások nyújtásának tilalma a Krímben és Szevasztopolban, valamint egyes termékekre és technológiákra vonatkozó exporttilalom.

A szankciók részeként az EU 2014-ben egyebek mellett lemondta az EU-Oroszország csúcstalálkozót, és az uniós tagállamok úgy határoztak, hogy a későbbiekben sem rendezik meg szokásos kétoldalú csúcstalálkozóikat az orosz féllel. Az unió a vízumkérdésről, valamint az EU és Oroszország közötti új megállapodásról Oroszországgal folytatott tárgyalásokat is felfüggesztette.

Az uniós vezetők 2015 márciusában a szankciók időtartamát a minszki megállapodások teljes körű végrehajtásához kötötték, ez utóbbi azonban – megítélésük szerint – még mindig várat magára.

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

relatív
Euro milliárdokban mérhető Európa hátránya az orosz szankciók miatt, míg - láthatóan - Oroszország gazdasága ( a szankciók ellenére, illetve attől sarkalva ) egyre határozottabban növekszik, önnálló ellátottsága érdekében minden szegmensében - mezőgazdaság, ipar - korábbi teljesítményét túlhaladja...

Csak így tovább, az amerikai érdekek szolgálatában...

Az - szerintem - nem jó politika ( különösen, ha egy téves indok vezérli ) ami a saját érdek ellenében határozza meg törekvéseit, hiszen láthatóan visszájára fordult az !
vladimir putin
@relatív: hájjóvan, de amúgy elég nagy gazdasági szarban van Oroszország, azért fegyverkezik.
Equus1
Európa mazochista vonásokat mutat...

Amúgy meg sok mindent mondhattok az oroszokról, de hogy Putyin rendbe tette a gazdaságát az biztos. És Ciolkovszkijtól Solohovon, Tolsztojon, Bulgakovon keresztül tele van gondolkodó elmékkel az is biztos.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél