Újabb ötezer lejes (330 ezer forint) bírságot rótt ki Kovászna megye prefektusa Sepsiszentgyörgy és Kézdivásárhely polgármesterére amiatt, hogy a nemzeti ünnepen nem azonos számban voltak kitűzve a két városban Románia és Magyarország zászlai.

Újabb bírságot kapott Sepsiszentgyörgy és Kézdivásárhely polgármestere a zászlók miatt
Fotó: Youtube

Az erről szóló, március 15-i keltezésű közleményt a prefektusi hivatal honlapján tették közzé. Ebben a prefektus a Románia jelképeinek használatára vonatkozó 1994/75-ös törvény előírásait idézte, mely szerint

"más országok zászlaját Romániában csak Románia zászlajával együtt lehet kitűzni hivatalos épületekre és közterületekre, és csakis hivatalos látogatások és nemzetközi rendezvények alkalmával".

A román kormány megyei képviseletét ellátó prefektus egy nappal korábban ugyanezért bírságolta meg Antal Árpád András sepsiszentgyörgyi és Beder Tibor kézdivásárhelyi polgármestert.

Beder Tibor korábban azt közölte, hogy ebben az évben is ugyanannyi magyar zászlót tűztek ki március 15-re, mint amennyit a korábbi években. Korábban ezt nem kifogásolta a prefektus, de a román centenárium évében már bírságot rótt ki miatta.

A sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatal azt közölte, hogy nemzeti színű szalagokkal, kokárdákkal és zászlókkal díszítette ki a nemzeti ünnepre a várost, de a kitűzött jelképek nem azonosak Magyarország zászlajával, így ezekre nem vonatkozik a prefektus által idézett törvénycikkely.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Majd a magyar adófizetők kifizetik helyettetek, szavazógépek!
Nyudíjért még nem buszoztatok ide?
vladimir putin
Milyen szerény büntetés.
Bezzeg Magyarországon 600 milliónál kezdődnek az olyan sztorik, hogy nincs elég kormányplakát a placcon, mer' az a másik többet rakott ki.
szép új világ
Sebaj! Indítsatok ott helyben békemenetet, még buszozni sem kell érte!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.