Oroszország kiutasított 23 brit diplomatát és visszavonta a szentpétervári brit konzulátus megnyitására szóló engedélyt szombaton a Szkripal-ügy nyomán kitört diplomáciai viszály miatt.

A 23 brit diplomata kiutasítása az oroszok válasza arra, hogy a britek is kiutasítottak ugyancsak 23 orosz diplomatát, valamint, hogy a britek az oroszokat vádolják az idegméreggel való támadással. A brit diplomaták kiutasítását szombaton az orosz külügyminisztérium közölte, miután a tárcához bekérették Laurie Bristow brit nagykövetet.

Oroszország kiutasított 23 brit diplomatát

Theresa May brit kormányfő szerdán bejelentette

23 orosz diplomata kiutasítását, a magas szintű kétoldalú diplomáciai érintkezés felfüggesztését, valamint azt, hogy az oroszországi labdarúgó-világbajnokságot a brit királyi család és a kormány tagjai bojkottálják, miután Nagy-Britanniában megmérgezték Szergej Szkripal volt kettős ügynököt és lányát, Juliját.

Szergej Szkripal és lánya továbbra is kritikus állapotban van, kómában fekszenek azóta, hogy Salisburyben ismeretlen tettesek a novicsok nevű idegméreggel emberölési kísérletet hajtottak végre ellenük.

Az incidens mögött a brit miniszterelnök szerint nagy valószínűséggel Oroszország áll,

amit Moszkva következetesen visszautasít.

Cikk- és címlapkép: MTI/EPA pool/Will Oliver)

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.