A 27 éves cornwalli Leanne Ward 2015 júniusában járt utoljára a mosdóban, hogy elvégezze a kisdolgát, úgy mint a többség. A gyönyörű lány akkor vakbélgyulladása gyanújával kórházba került, de kiderült, nem ilyen jellegű problémája van, hanem a feltételezések szerint egy ovárium dermoid cisztája robbant fel, így azonnal meg kellett műteni. Mivel az orvosok azt ígérték, az élete vélhetően a műtét után teljesen normalizálódni fog, nem is gondolt arra, hogy a megpróbáltatásai csak most kezdődnek – írja a brit Metro.

Az egykori modell több, mint két éve nem tud vizelni

Fotó: Borsonline.hu

Ward nem sokkal az operáció után rájött, hogy bármennyire is szeretne, nem tud vizelni. Hihetetlen fájdalmai voltak, és csak egy katéterrel tudtak megoldani a gondját. Nem sokkal a műtét után kiderült, valójában Fowler-szindrómás, ami azt jelenti, hogy a húgyhólyag izmai nem tudnak ellazulni, így nem tud pisilni. Bár azt hitte, ideglenes megoldás lesz a katéter, de kiderült, hogy nem. A modell azt is hozzátette, már annak is örült, hogy kiderült, mi baja, mert egy ilyen helyzetben már az is előrelépésnek számít.

Az orvosai abban a megoldásban bíztak, hogy a botoxszal kezelt húgycső körüli záróizmok normalizálják a lány életét, de csak három hónapnyi megkönnyebbülést jelentett a számára. “Ez egy csodálatos három hónap volt, amelyet 2015 óta végre átélhettem. Felszabadító élmény volt” – mondta a lány, akinek sajnos nem tudták a problémáját se közép, se hosszú távon megoldani. Most, egy a hasfalon kivezetett katéterrel él, amely napi szintű fájdalommal jár, hiszen a cső folyamatosan dörzsöli a hólyagját.

Az egykori modell több, mint két éve nem tud vizelni

Fotó: Borsonline.hu

Az irritáció miatt rendszeresen vese- és húgyhólyag fertőzésektől szenved. Állandóan fájdalomcsillapítót szed, és az is zavarja, hogy hogy a Fowler-szindrómát nagyon kevés ember ismeri. Történetét, pont ezért osztotta meg a sajtóval. A modellen nyáron elvégzik a Mitrofanoff műtétet – ez egy sebészeti technika, melynek során a vakbelet eltávolítják, majd abból összeköttetést képeznek a hasfal és a húgyhólyag között, és egy új húgyhólyagot hoznak létre a számára – amelytől azt remélik, hogy kevesebb fájdalommal kell majd együtt élnie, így jobb lesz az élete.

(Borsonline.hu)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
A haverom innen ment Svédországba, hogy ott biztosan jó ellátást kap, és rendesen műtik a prosztatáját, amivel később nem lesz gondja..
...nos meglátogattam a lakásán, és látom, hogy egy kólásflakon van a lábához gumizva, és abba lóg a vizeletelvezető cső..
.
- ...mivan baszki?
- ...nem sikerült...
1bitang
És itt, nálunk, magyarhonban van, akinek az a baja, Kósa mamájának honnan volt/van 800 milliója ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.