Alig volt 1 éves, amikor arccal előre esett Rajendra Panchal. A baleset következtében állkapocs ízületi merevség alakult ki nála. Az indiai, közelebbről Pune városába való fiú ennek következtében 38 éven keresztül csak pépes ételt tudott magához venni, tudniillik mindössze másfél centire nyílt a két ajka. Akkoriban a szüleinek nem volt pénze a felettébb drága sebészi beavatkozás végrehajtására, így a baleset után kezelés nélük maradt a gyerek problémája – írja a Daily Mail.

38 évet várt, hogy végre szilárd ételt ehessen

A helyzet azért változott meg, mert tavaly dr. J. B. Garde szájsebész és fogász ingyen felajánlotta a segítségét a férfinek. Panchal ugyanis erős fogfájásra panaszkodott, minek következtében Garde és csapata kénytelen volt egy komolyabb műtétet végrehajtani azért, hogy lássa, vajon mi van odabenn, vagyis fogfájós beteg szájüregében.

Amit látott, meglepte, de nem adta fel, mert a koponyacsont egy kisebb részének megolvasztásával(!!!) elérte, hogy Panchal immár négy és fél centire tudja nyitni a száját. Ezzel lehetővé vált egy sor fogműtét végrehajtása, és a férfi étkezése is alapvetően átalakult. Most már búcsút inthet alultápláltságának, hiszen 38 év után végre szilárd főztöt is könnyen fogyaszthat, és úgy képes beszélni, ahogy a többség. A december 21-én végrehajtott, több mint négyórás műtét alapvetően átalakította az életét, amiért Panchal nem tud eléggé hálás lenni.

(Borsonline.hu)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

X-ray
Éppen reggelizek... elment az étvágyam...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél