Bejelentette lemondását Sylvi Listhaug norvég igazságügy-miniszter, akivel szemben bizalmatlansági indítványról szavaztak volna kedden a parlamentben.

Sylvi Listhaug (@sylvi_listhaug) által megosztott bejegyzés,

A Facebookon közzétett elhatározásával Sylvi Listhaug egybehangzó kommentárok szerint az összeomlástól mentette meg a kisebbségben kormányzó norvég kormánykoalíciót.

Az ellenzék azért kezdeményezett bizalmatlansági indítványt a parlamentben a jobboldali populista Haladó Párthoz tartozó miniszterrel szemben, mert

Listhaug egy korábbi Facebook-bejegyzésében azzal vádolta meg a szociáldemokrata Munkáspártot, hogy előrébb helyezi a terroristák jogait az ország biztonságánál.

Ez volt az a párt, amelynek az ifjúsági táborában 2011-ben 68 fiatalt ölt meg Anders Breivik szélsőjobboldali terrorista.

Listhaug azért támadta a Munkáspártot, mert megvétózták azt a javaslatot, ami lehetővé tette volna, hogy bírósági ítélet nélkül megfoszthassák az állampolgárságuktól a potenciális terroristákat.

Az ügy hatalmas politikai vihart kavart az országban, és bár a miniszter utóbb bocsánatot kért szavaiért, az ellenzék nem tartotta a gesztust kellően őszintének.

A lemondást bejelentő posztjában Listhaug azt írta, hogy a Munkáspárt vezetője boszorkányüldözést folytatott ellene, hogy elnémítsa a bevándorlásról folytatott vitát. Azt ígérte, hogy a parlamentben tovább küzd a szigorúbb bevándorlási szabályokért.

Norvég sajtóhírek szerint az Erna Solberg vezette kisebbségi kormány arra készült, hogy a bizalmatlansági indítvány sikere esetén lemond.

A tavaly szeptemberi választások utánErna Solberg konzervatív pártja (Höyre) és a jobboldali populista Haladó Párt (FrP) alakított koalíciót, amelyet kívülről a centrista liberálisok és a kereszténydemokraták támogatnak a balközép ellenzékkel szemben.

Forrás: vg.hu, index.hu, 444.hu

Fotó: Instagram

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Nem megfelelő mondatot mondott - aztán lemondott.
Mikor fog ez a rendszer begyűrűzni Magyarországra ?
Ja, hogy akkor kiürülne a parlamenti patkó és a kormány ?
Valahogy el bírnám viselni !
justhpeter
Nem megfelelő mondatot mondott - aztán lemondott.
Mikor fog ez a rendszer begyűrűzni Magyarországra ?
Ja, hogy akkor kiürülne a parlamenti patkó és a kormány ?
Valahogy el bírnám viselni !
kiscsillag66
@justhpeter: Ez soha nem gyűrűzik be hozzánk. Itt alszanak az emberek. Ami itt folyik azt nyugodtan viselik az emberek, már-már természetesnek veszik.
advocat
Ez a nyugat! Ott így mennek a dolgok. Nincs életfogytiglani miniszterelnök. Sem. Van mit tanulni.
1magyar
Igen, ha egy vezető becsületesen, a saját népéért akar küzdeni azt kimarják maguk közül az árulók.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.