Egy kétoldalú csúcstalálkozó lehetőségéről is tárgyalt telefonon egymással Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök – közölte kedden a Kreml sajtószolgálata.

Trump azért hívta fel Putyint, hogy gratuláljon neki a vasárnapi orosz elnökválasztáson aratott győzelméhez. Az orosz elnöki hivatal kommünikéje szerint a két vezető megvitatta az orosz-amerikai kapcsolattartás folytatását, egyebek között figyelembe véve az amerikai külügyminisztérium vezetésében végbement változást. Az eszmecsere során a felek "különös figyelmet fordítottak arra, hogy megvizsgálják egy lehetséges csúcstalálkozó kérdését".

Jön a Trump-Putyin csúcstalálkozó? A két elnök már telefonon tárgyalt erről

Fotó: BPA via Getty Images

A két elnök síkraszállt amellett, hogy egyéb területek mellett a hadászati egyensúly biztosítása, a nemzetközi terrorizmus elleni harc és a fegyverkezési verseny korlátozásában való koordináció terén fejlesszék az együttműködést. Putyin és Trump kifejezte érdekeltségét a gazdasági együttműködés aktivizálásában.

A két vezető érintette a szíriai és az ukrajnai konfliktus kérdését is. A közlemény szerint "mindkét fél részéről megjegyezték, hogy szükség van gyors elmozdulások elérésére ezek rendezésében".

Az Észak-Korea körül kialakult helyzetről szólva az elnökök kifejezték megelégedésüket azzal kapcsolatban, hogy valamelyest csökkent a feszültség szintje a Koreai-félszigeten. A Kreml szerint "hangsúlyt kapott annak célszerűsége, hogy folytatódjanak a következetes erőfeszítések a helyzet békés, diplomáciai eszközökkel történő rendezése érdekében".

(MTI)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

durbincs
Hát ez jutott ? mint csak karmanak a 103 év ? a no magyar billentyűzettel ?
Shikari
Ha Amerika külpolitikáját nem Izraelben írnák, más lenne a két ország viszonya!
durbincs
Hát ez jutott ? mint csak karmanak a 103 év ? a no magyar billentyűzettel ?
koszpeko
@durbincs: KILPOIUZTRE??..??ékjuhztr???#sĐ][a???ztrwaq??
durbincs
Jaj? nagy a tévedés hisz+ itt ez az idiote is ?,a @koszpeko: a kocatej cucliztató?és trágyafaló ?
koszpeko
@durbincs: TZRKL???...LKJHGZsdđĐ??˛°%˘^ˇ~???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél