A KRESZ szabályai szerint a halálra gázolt nő volt a hibás abban a tempei balesetben, amiben egy önvezető Uber gázolt halálra egy gyalogost.

A nemrég nyilvánosságra került felvételek szerint az áldozat szabálytalanul kelt át a sötét úton. De nem a menetirány szerinti jobboldali járdáról lépett hirtelen a jármű elé, hanem az út túloldaláról indult.

Ugyan a dötét éjszakában szabad szemmel már csak akkor lehet meglátni az áldozatot, amikor már késő – ennyiben az önjáró autóban ülő sofőrt mindenképpen felmenti –, az önjáró autókat elvben olyan szenzorokkal szerelik fel, hogy a látási viszonyok ne befolyásolják azt, mit érzékel a környezetéből. A nőt érzékelniük kellett volna a szenzoroknak, és még időben meg kellett volna állítaniuk a kocsit.

„Szörnyűséges. Büntetőügynek kéne lennie belőle”

– mondta az áldozat mostohalánya, Tina Marie Herzberg White a The Guardiannek.

A helyi rendőrfőnök, Sylvia Moir mindenesetre egy interjúban már jelezte, hogy szerinte nem az Uber hibájából történt a baleset.

Címlapkép: Pixabay

(The Guardian, 444)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Megjegyezném...ez a szar önvezető fostalicska fékezés nélkül ütötte el a gyalogost...Tehát észre sem vette,meg sem próbált korrigálni,elkerülni a balesetet..javasolnám hogy azokon teszteljék a továbbiakban az ilyen autókat,akik "önvezető" pártiak...Jó példa erre az Airbusok esete..pár darab odavágódott leszállás közben,mert a pilóta nem tudott átstartolni,mert a számítógép szerint minden rendben volt..miután sokasodtak a halálos áldozatok,az Airbus rögtön átprogramozta a gépeket,és a pilóta felül tudja bírálni a gépet!!Itt is az kell hogy meghaljanak egy csomóan,míg betiltják ezeket a szarokat...?
vladimir putin
@Pálinkás Pál: én nem tudom, hogy be kéne-e tiltani, de egy román buszsöfőrnek azért szarabb a statisztikája kilométerre levetítve.
Peller Anikó
Nem tudom akkor ki a hibás ha a metró elé löknek valakit ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok