Túszokat ejtett péntek délelőtt egy fegyveres egy szupermarketben a dél-franciaországi Carcassone-tól keletre található Trebes településen – jelentette a BFM francia hírtelevízió.

Frissítés! Délután fél három után a rendőrök behatoltak abba a szupermarketbe a dél-franciaországi Trèbes-ben, ahol egy férfi korábban túszokat ejtett, és megölték támadót.

A francia belügyminisztérium korábban megerősítette, hogy a szupermarketnél legalább két ember meghalt, hárman megsérültek, egyikük állapota súlyos. Egyelőre nem hivatalos rendőrségi források szerint viszont összesen akár 17 sérült is lehet.

Az is kiderült, hogy a támadó elleni akcióban két csendőr is megsérült azok közül, akik behatoltak az épületbe. Egy harmadik csendőr is megsebesült, ő a szupermarketben volt, mert korábban túsznak ajánlotta magát cserébe egy fogva tartott nő szabadon engedéséért. Francia lapok szerint a rendőri akció kezdetén már csak a csendőr volt túszként az épületben, ő próbált tárgyalni a férfival, de nem járt sikerrel.

Túszokat ejtett egy fegyveres egy szupermarketben Franciaországban – lelőtték a támadót

Fotó: Google Maps

A túszejtés délelőtt 11 órakor történt, szemtanúk több lövést is hallottak.

A hírtelevízió értesülése szerint a fegyveres a túszejtést megelőzően egy gépkocsiból rálőtt négy rendőrre, akik egy közeli terepen futottak. Az egyik rendőr a vállán könnyebben megsebesült. A támadó a lövöldözés után ment be a Super U szupermarketlánc egyik üzletébe.

A Le Figaro szerint három csendőrségi helikoptert is a helyszínre küldtek, és a France Infónak nyilatkozó szemtanúk szerint 2-300 csendőr is a boltnál van.

A Trèbes-i polgármester szerint a túszejtővel már csak egy csendőr maradt a szupermarketben, a többi túsz kiszabadult, de egyelőre ezt más források nem erősítették meg.

A BFM úgy értesült a párizsi ügyészségtől, hogy a férfi azt mondta: az Iszlám Állam dzsihadista szervezet nevében lépett fel.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Lehet büdös libsik mosdatni a szerecsent!!!
cs.n.
@Pálinkás Pál: Miért mosdatná bárki is? Minden normális ember elítéli az ilyesmit. Akár "büdös libsi", akár nem. A terrorizmus mindig jelen volt Franciaországban, nem csak az utóbbi pár évben. Csak korábban nem volt úgy a fókuszban, mostanában meg azért került bele, mert Kormány Viktorék a belpolitikai céljaikhoz használják fel. Iszlamisták, meg mások már kurva sokszor követtek el terrortámadást Franciaországban, itt egy nagyon hosszú lista:

en.wikipedia.org/wiki/List_of_terrorist_incidents_in_France

10-20-30 éve mégsem volt ilyen mértékű riogatás, mint most, hogy úristen, világvége van. Akkor se akartak idejönni tömegesen, meg most se, csak a szokásos kormányzati paráztatás megy, hogy csakafidesz, mert mindmeghalunk.
kokopelli
@cs.n.: ...már az algériai-francia válságkor az '50-es években! Később olvashattunk
(korunknál fogva) az OAS és az FLN harcáról Suez-ről és a terror-ról! Szüleinktől hal-
lottuk,hogy éppen a Szuezi válság miatt nem volt alkalmuk az oroszokat sorompóba
kényszeíteni a Nato-éknak! Nem tudom,hogy csak panasz vagy igaz volt-e! Az idegen-
légió meg nem csak Rejtőnél játszott szerepet!...megkérdeztem a Fülig Jimmy-t is!
Pálinkás Pál
@cs.n.: Jó is hogy belinkelted...a napoleoni időket leszámolva koszos arab szervezetek követték el a zömét...ezért mondtam hogy kezdhetitek mosdatni...és mielőtt megint valamelyik agyhalott előhúzza az IRA-t meg az ETA-t...azok inkább politikai merényleteket követtek el,és nem válogatás nélkül a lakósságot gyilkolták!!!És nem utolsósorban szabadságukért harcoltak,hazájukban...de ezek a koszosok idegen kontinensen teszik ezt...egyáltalán nem érdekelne ,ha akár naponta felrobbantanák egymást a szaros sivatagjukban...így hirtelen ez jutott eszembe a párhuzamba állításodról...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.