Bőven túlmegy a még elviselhető határon a Facebook a személyes adataink kezelésében. Kiderült, hogy a közösségi oldal évekre visszamenőleg rögzíti a telefonhívásokat, sms-eket, és teljes híváslistákat.

Többet tud rólunk a Facebook, mint kellene – újabb botrány várható

Fotó: Wikipedia.org

A TWN.hu cikke szerint a Facebook minden telefonhívásunkról tudhat, amennyiben a mobilos applikáción keresztül megadjuk az engedélyt arra, hogy hozzáférjen ezekhez az információkhoz. Ezt a kiskaput kihasználva az egyik legnagyobb közösségi oldal rögzíti a híváslistánkat, a neveket, telefonszámokat, a beszélgetések hosszát, valamint az sms-eket és mms-eket is. Ezáltal pedig olyan emberekkel lebonyolított hívások is bekerülnek az adatbázisába, akik egyébként nincsenek is regisztrálva a Facebookon.

Ezekhez az információkhoz egyébként minden felhasználó hozzáférhet, csak le kell tölteni hozzá a Facebookon tárolt adatokat.

A probléma az Androidos telefonokat érinti, az iOS rendszerű iPhoneokat állítólag nem, mert az Apple operációs rendszere sohasem adott hozzáférést a hívásokhoz és üzenetekhez.

Mindenesetre ebből valószínűleg nagy botrány lesz, ami nem tesz jót várhatóan Zuckerbergéknek, mert a Facebooknak a fiatalok körében amúgy is rohamosan csökken a népszerűsége.

(TWN.hu)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Na ácsi! Ki az a nagyon naiv és buta ember aki azt hiszi, hogy ne lenne meg minden adat visszamenőleg róla a neten? Ha van ilyen az jobb ha letörli magát a netről vagy ha még nincs fent fel sem jön. Egyértelmű, hogy mindenhol ahol adatok sokaságát kérik el az emberektől azok az adatok valahol, valakiknél megvannak és megmaradnak. Mintahogy olyan sincs, hogy végelegesen törlik például az adatlapot. Nem törlik soha csak utána már nem lesz látható se az illetőnek, se másoknak, de ők lementik.
szep napot
Ezert jott letre. Ezert gazdag a cukrosberg. Az emberek nagy orommel hasznaljak ezt a kemprogramot a telefonjukon.
Pálinkás Pál
No most erre mit mondjak,aki hülye ,megérdemli...miért a fész a hibás...a sok marha önként és dalolva osztja meg ezeket az adatokat...
mellesleg tenném hozzá,ugyanezeket a dolgokat az összes mobilszolgáltató tárolja...és ők engedélykérés nélkül...és még le sem tudod kérni tőlük...csak a hatóság...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.