Oroszország és Törökország megállapodott, hogy Moszkva a korábban jelzett időpontnál hamarabb megkezdi az orosz Sz-400-as légvédelmi rakétarendszerek leszállítását – jelentette be Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden Ankarában a Recep Tayyip Erdogan török államfővel közösen tartott sajtótájékoztatóján.

Putyin: Moszkva az Sz-400-as légvédelmi rendszereket hamarabb leszállítja Ankarának

Recep Tayyip Erdogan török elnök (b) és a hivatalos látogatáson Törökországban tartózkodó Vlagyimir Putyin orosz államfő az orosz tervezésű Akkuyu török atomerőmű alapköletételének alkalmából az ankarai elnöki palotánál tartott ünnepségen 2018. április 3-án. A két vezető videokonferencia útján kapcsolódott be a Mersin tartománybeli helyszínen zajló ünnepségbe. (MTI/AP/Burhan Ozbilici)

Erdogan a gesztusra reagálva úgy fogalmazott, hogy Oroszország megerősítette Törökországgal szemben tanúsított nyitottságát. Egyúttal jelezte: Ankara a rakétarendszereken túl is együttműködhet Moszkvával a védelmi ipar területén.

Putyin úgy fogalmazott: az Sz-400-asok közös gyártása, illetve a technológia exportja nem bizalmi, hanem teljes mértékben kereskedelmi kérdés.

Korábbi orosz sajtóbeszámolók szerint Moszkva 2019 vége táján vagy 2020 elején szállította volna az első Sz-400-asokat Ankarába.

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A ,,janicsároknál,, keveredik az amcsi, meg a muszka technológia, ez új egy NATO tagállam a muszkáktól szerez be légvédelmi rakétákat, mit szól ehhez a NATO ???
fekete
A Natonak csak bogliai vanak.Ami jo K,Europanak es a tobbi Natos nak.Mert nem mondhatjak,hogy Nem kell.Beleugrott a sok beteg a Natoba,mert ugye USA az mindenkit segit
TONKRE TENI. lefeji az orszagokat,akarcsak Merkele'k,es megveteti ve-
luk a kioregedett szemetett.
Jozefina
A NATO-nak keményen fel kellene lépni azon országok ellen, akik pl. orosz fegyver arzenált vásárolnak!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.