A Süddeutsche Zeitung és két német közszolgálati médiatársaság közös tényfeltárása szerint a támadó egy pszichésen zavart német férfi volt, és nincsenek terrorizmusra utaló jegyek.

Egy pszichés gondokkal küszködő német férfi a Münsterben szombaton történt tömeges gázolás elkövetője, és az üggyel kapcsolatban nincsenek terrorizmusra utaló jelek – jelentette a Süddeutsche Zeitung (SZ) című német lap és két német regionális közszolgálati médiatársaság, a Norddeutscher Rundfunk (NDR) és a Westdeutscher Rundfunk (WDR) közös tényfeltáró munkacsoportja.

A beszámoló szerint egy 1969-ben született német férfi, Jens R. vezette a kisteherautót, amely Münster belvárosában szombat délután röviddel fél négy előtt teraszon ülő emberek közé hajtott.

Jens R. 2014-ben és 2016-ban is pszichés gondokkal tűnt fel – tették hozzá.

Münsteri támadás: sajtóértesülések szerint egy pszichésen zavart német férfi volt az elkövető

Fotó: MTI/EPA/Sascha Steinbach

A Bild című lap a hírportálján azt írta, hogy a 48 éves férfi – aki három embert megölt, húszat megsebesített és a gázolás után végzett magával – büntetlen előéletű. A rendőrség este megkezdte lakásának átkutatását, a lap szerint robbanóanyagot keresnek és a művelethez különleges egységeket is mozgósítottak.

Az SZ, az NDR és a WDR tényfeltáró munkacsoportja és a Bild információit a rendőrség estig nem erősítette meg és nem cáfolta.

Korábbi cikkeink a témában:

Tömegbe hajtott egy kisteherautó Münsterben: több halott, 20 sérült, közülük hatan életveszélyben

Továbbra sem tudni semmit az eset hátteréről, a rendőrség még nem közölt megerősített információkat. Belehajtott a tömegbe egy kisteherautó szombaton a németországi Münster belvárosában, a rendőrség szerint legkevesebb hárman – a kisteherautó vezetőjével együtt négyen – meghaltak és húszan megsebesültek. Hat embernek életveszélyes az állapota.

Gyanús tárgyat találtak a Münsterben tömegbe hajtó kisteherautóban

Gyanús tárgyat találtak a tömegbe hajtó járműben, amelynek a sofőrje tette után öngyilkos lett. Belehajtott a tömegbe egy kisteherautó szombaton a németországi Münster belvárosában, a helyi rendőrség szerint legkevesebb hárman – a kisteherautó vezetőjével együtt négyen – meghaltak és többen megsebesültek.

Tömegbe hajtott egy jármű Németországban – több halott

Belehajtott a tömegbe egy jármű szombaton a németországi Münster belvárosában, a helyi rendőrség szerint többen meghaltak és többen megsebesültek. Az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi város központját lezárták, a helyszínen mentők, rendőrök és tűzoltók dolgoznak – közölte a rendőrség. Fotó, címlapi kép: AFP/DPA A Westfälische Nachrichten című lap a hírportálján azt írta, hogy egy autó hajtott a belvárosban teraszokon ülő emberek közé.

Merkelt megrázta az eset

Angela Merkelt a kancellár szombat esti közleménye szerint mélyen megrázta az eset. A hatóságok "most minden elképzelhetőt megtesznek a cselekmény feltárásáért, az áldozatok és hozzátartozóik támogatásáért" – áll a közleményben, amelyben Angela Merkel köszönetet mondott a résztvevő szakembereknek.

Hozzátette, hogy állandó kapcsolatban áll Horst Seehofer belügyminiszterrel, Olaf Scholz alkancellárral és Armin Laschet észak-rajna-vesztfáliai miniszterelnökkel.

Münsteri támadás: sajtóértesülések szerint egy pszichésen zavart német férfi volt az elkövető

Fotó: MTI/EPA/Sascha Steinbach

Horst Seehofer szövetségi belügyminiszter közölte, hogy a münsteri és az észak-rajna-vesztfáliai rendőrség teljes erővel dolgozik az ügy feltárásán, és a szövetségi biztonsági szervek szorosan egyeztetnek a tartományi hatóságokkal.

A sebesültek közül hatan életveszélyes állapotban vannak. A münsteri egyetemi klinikán bevezették a vészhelyzetre kidolgozott intézkedéseket, így egy külön osztályt biztosítottak a sebesülteknek és felszólították véradásra a város lakosságát. Este visszavonták a felszólítást, közölve, hogy bőven elég jelentkező gyűlt össze a klinikánál.

Münsteri támadás: sajtóértesülések szerint egy pszichésen zavart német férfi volt az elkövető

Fotó: MTI/EPA/Sascha Steinbach

A tömeges gázolás miatt a tartomány úthálózatának több pontján rendkívüli rendőri ellenőrzést kezdtek gépkarabéllyal felfegyverzett, golyóálló mellényes rendőrök részvételével – írta hírportálján a Rheinische Post című tartományi lap.

Münsteri támadás: sajtóértesülések szerint egy pszichésen zavart német férfi volt az elkövető

FotóMTI/EPA/Sascha Steinbach

A Bild szerint készültségbe helyezték a szövetségi rendőrség különleges egységeit, köztük a terrorelhárító alakulatokat.

(MTI)

(Címlapi kép: MTI/EPA/Sascha Steinbach)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Persze persze és a stockholmi eset pontos évfordulóján történt az eset, az 2017 ápr 7 én történt, pontosan egy éve. Mondják, hogy német volt, de nagyon hazugság szaga van.
peterkelemen
Miközben Orbán hazug szócsöve az M1 = Migráns1 már terrorista támadásnak minősítette az estetet és a bevándorlással hozta összefüggésbe. Ez is egy szép példája volt annak, hogy mekkorát hazudnak Orbánék a migránsokat illetően.
peterkelemen
Az Orbán-kormány tömény hazugságai a migránsokról

Szerte Európában tevékenykednek olyan szervezetek, amelyek támogatják és szervezik a bevándorlást. (Válasz: Európában már réges-régóta vannak menekülteket segítő szervezetek és egyházak is kivéve az Orbán vezette Magyarországot, ahol még az egyházak is menekültellenesek.) Magyarországra ez különösen igaz, többek között azért, mert bevándorlási frontország vagyunk. (Válasz: Hazugság. Nem vagyunk frontország. Csak az idén az Európába irányuló menekültek száma 60 százalékkal csökkent. A magyar-szerb határon már alig vannak menekültek.) Nem csak hazánk, hanem Európa határait is védjük. (Válasz: Hazugság. Egy 175 km-es kerítés eleve nem védheti meg Európát semmitől és senkitől sem. Ráadásul Európa határa nem Magyarországon van. Ezt illene tudnia egy kormánynak. Valamint Európa sem kérte meg Orbánt, hogy védje meg Európa határait.)

Ezen szervezetek tevékenysége gyengíti Magyarország biztonságát (Válasz: Nem gyengítik Magyarország biztonságát. Orbán gyengíti Magyarország biztonságát, aki titokban befogadott 1300 migránst + 50 000 külföldit (köztük bűnözők és terrorizmust támogató személyek!) telepített az Unióba az adócsaló Rogán-Habony offshore cégeken keresztül + több, mint 1 millió határon túlit szabadított az anyaországbeliek nyakára, akik között szekusok és bűnözők is vannak + tétlenül nézi, hogy ukránok tömegével jönnek át Magyarországra hamispapírokkal, akik magyar nyugdíjakat kapnak és Orbán szavazótáborát gyarapítják). A kormány ezért - a nemzeti konzultáció eredményeivel összhangban - elkészítette a Stop Soros törvényjavaslatot (Válasz: a nemzeti konzultáció semmilyen felhatalmazást sem adhatna a magyar kormánynak ugyanis az sikertelenül záródott.)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.