Kigyulladt az a New York-i toronyház szombaton, amelyben Donald Trump amerikai elnök otthona és vállalatbirodalmának irodái is vannak. Sajtójelentések szerint a tűznek egy halálos áldozata és több sérültje is van.

Kigyulladt a Trump-torony New Yorkban, halálos áldozat is van
Fotó: Laura Bonilla Cal / AFP4

New York város tűzoltósága Twitter-üzenetben jelentette be a tűzesetet.

A Fox televízió későbbi jelentése szerint legalább egy ember életét veszítette a tűzben, és négyen megsérültek.

A 67 éves halálos áldozatot a lángokban álló ötvenedik emelet egyik lakásából mentették ki a tűzoltók, de a kórházba szállítás után elhunyt.

A New York-i tűzoltóság vezetője, Daniel A. Nigro Twitter-bejegyzésében "nagyon nehéz esetnek" nevezte a tüzet, s közölte, hogy nemcsak az érintett emeletet vizsgálják át, hanem ellenőrzik a 68 emeletes felhőkarcoló valamennyi szegletét, azt is, ahol nem pusztítottak a lángok.

Az Ötödik sugárúton lévő Trump-torony ötvenedik emeletén helyi idő szerint nem sokkal délután hat óra után csaptak fel a lángok. Donald Trump háromnegyed hétkor Twitter-bejegyzésben közölte, hogy a tüzet eloltották.

"A tűzoltók nagyszerű munkát végeztek. Köszönet!"

- írta az elnök. Középső fia, Eric, aki a közelben lakik, szintén mikroblogbejegyzésben mondott köszönetet a tűzoltóság gyors munkájáért.

A Trump-torony 1983-ban készült el. Elnökké választása előtt az épület legfelső három emeletén lévő luxusotthonában élt Donald Trump és felesége, valamint kisfiuk, Barron.

Az idén januárban egyszer már tűz ütött ki a felhőkarcolóban, akkor két ember könnyebben megsérült.

Manhattanben egyébként, amelynek mai építészeti arculata jórészt az ingatlanfejlesztő Donald Trumpnak köszönhető, több általa építtetett felhőkarcoló viseli homlokzatán a Trump-torony nevet.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Biztosan nem volt penze uj elemre a tuzjelzoben , igy az nem mukodott... Mert hat ugye ki gondolna arra, hogy esetleg gyujtogatas tortent egy ilyen kivalo elnok epitmenyeben, akit az osszes alattvaloja feltetel nelkul imad?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.