Valószínúleg előre kitervelte tettét az ámokfutó, aki két embert halálra gázolt és legalább húszat megsebesített a németországi münsterben, közülük hatan életveszélyes állapotban vannak. A gázoló tettét követően öngyilkos lett.

Így látták az emberek a münsteri gázolástFotó: Sascha Steinbach - MTI/EPA

Alig több mint egy évvel azután, hogy tizenkét embert gázoltak halálra a berlini karácsonyi vásáron, ismét ámokfutó gyilkolt Németországban. Egy belvárosi kávézó teraszán ülő emberek közé hajtott autójával egy férfi a háromszázezer lakosú Münster központjában. Az őrült ámokfutó, Jens R. (†48) mint kiderült, súlyos mentális problémákkal küzdött.

Hatalmas csattanást hallottam, majd az emberek sikoltozását. Undorító, gyáva dolog ilyesmit tenni – dühöngött az egyik kávézó alkalmazottja a német N24 televíziós csatorna riportjában.

Egy szemtanú, Daniel Kollenberg szerint az ámokfutó előre kitervelte a támadását.

Biztos vagyok benne, előre kigondolta, hogyan cselekszik, hiszen autók ebbe az utcába nem hajthatnak be – mondta Kollenberg a BBC-nek. – A történtek sokkolták a helyieket.

A szürke furgonban egy gyanús csomagot is találtak a hatóságok, emiatt kitelepítették a környékről a lakókat. Az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi város központját lezárták, amíg a helyszínen a mentők, a rendőrök, a tűzoltók és a tűzszerészek munkálkodtak. A német lapok szerint a németországi születésű Jens R. büntetlen előéletű volt, de mentális problémái miatt már ismerték a hatóságok. A rendőrség úgy döntött, átkutatják a lakását, a Bild úgy tudja, robbanóanyagot keresnek. A művelethez mozgósították a különleges egységeket, de a terrorelhárító alakulatokat is készenlétbe állították.

Így látták az emberek a münsteri gázolást

Fotó: Sascha Steinbach – MTI/EPA

Sokkoltak a münsteri hírek – vallotta be Angela Merkel (63) kancellár. – Bízom benne, a hatóságok gyorsan tisztázzák az incidens hátterét.

Trump imádkozik az áldozatokért

A Fehér Ház sajtóirodája Donald Trump (71) elnök együttérzését és imádságát tolmácsolta a münsteri gázolás ártatlan áldozatainak és a hozzátartozóknak. Emanuel Macron (40) francia és Vlagyimir Putyin (65) orosz elnök kifejezte részvételét a német államfőnek.

(Blikk.hu)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

fekete
Az egyik ve'gig hajt az embereken,a Masik repulo't vissz neki a hegynek,a harmadik pedig 1,5
millio burka's idiotatt enged be Germaniaba. Majd szet akarja osztani oket egesz Europaban.
Good luck Achtunge'k!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.