Egyetértési nyilatkozatot írt alá Bécs városa a Közép-európai Egyetemmel (CEU) egy campus létesítéséről – írta az APA osztrák hírügynökség hétfőn.

Bécsben nyit campust a CEU

A bécsi városháza közlése szerint a dokumentum kilátásba helyezi, hogy a Soros György milliárdos üzletember által alapított magánegyetem 99 évre kibérel egy történelmi épületet. A CEU ígéretet tett az épület állagának megóvására is.

Az egyetértési nyilatkozatban foglaltak az aláírást követően még a bécsi önkormányzat kulturális, tudományos és sportbizottsága elé kerülnek vitára.

A nyilatkozat szerint Bécs szeptember végéig megkötné a bérleti szerződést a CEU-val, amely a 2022-23-as tanévben kezdené meg működését az osztrák fővárosban. Szerepel a tervekben egy köztes megoldás is, amely lehetővé tenné, hogy az intézmény már 2019 őszén megnyissa kapuit.

A CEU márciusban jelentette be, hogy budapesti és New York-i campusa mellett Bécsben is megnyitná kapuit. Michael Häupl, Bécs akkori polgármestere az évszázad lehetőségének nevezte az együttműködést CEU-val.

"Bécs egyetemek, vállalatok és nemzetközi szervezetek globális központja. A városban létesített campus izgalmas lehetőségeket kínál oktatóinknak és diákjainknak"

– idézte Michael Ignatieffet, a CEU elnök-rektorát honlapján az oktatási intézmény.

Ignatieff egyúttal leszögezte: a CEU otthona a magyar főváros marad, és elkötelezett az egyetem budapesti jövőjének hosszú távú rendezése mellett.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Ott nem tiltakoznak Soros-ellen csak az agyhalottak Magyarországán.
Nessy
Aztán ha itt sokat vegzálják, oda megy , és aki megtudja majd fizetni, oda mehet tanulni! Idióta, "Soros - migráns" paranoiás kormányfőnk legalább megnyugszik pár percre! Majd talál más ellenséget, akivel / amivel lehet szédíteni a híveket!
Itsuka Nakimaga
Menjen csak! Sőt! Menjen a többi egyetem is! Magyarországnak nem kell egyetem, itt rabszolgákra van szükség, nem kiművelt emberekre! Azok menjenek a labancokhoz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.