Andrej Babis ügyvezető cseh kormányfő, az ANO mozgalom elnöke hétfőn délelőtt a Twitter közösségi hálózaton csehül és magyarul is gratulált Orbán Viktor miniszterelnöknek a Fidesz választási győzelméhez.

A cseh kormányfő magyarul is gratulált Orbán Viktornak
Fotó: Youtube

Az Orbán Viktor vezette Fidesz győzelmét Andrej Babis meggyőzőnek minősítette bejegyzésében és leszögezte: szeretne az Európai Unió és a Visegrádi csoport keretein belül, illetve kétoldalú szinten továbbra is együttműködni a magyar miniszterelnökkel.

"Gratulálok Orbán Viktornak meghatározó győzelméhez. Örülök az új magyar kormánnyal való együttműködesünkre, a V4 és az EU keretein belül és bilateralis szinten is"

- olvasható a cseh szöveget követően magyarul is az ügyvezető cseh miniszterelnök Twitteres bejegyzésében.

A miniszterelnök, aki kormánya tagjaival a nap folyamán a kelet-csehországi Královohradecky régióban járt, látogatása végén újságíróknak nyilatkozva azt is elmondta: érti, miért is bírája Orbán Viktor az Európai Uniót és több kérdésben egyetért vele. Andrej Babis szerint elfogadhatatlan, hogy – mint fogalmazott – mindent az Európai Bizottság határozzon meg.

"Európában a miniszterelnököké és az államfőké kell hogy legyen a döntő szó, és mi ezt igyekszünk elérni. Ezért evezünk egy csónakban a Dublin IV., a kvóták és a költségvetés kérdésében"

- szögezte le.

Megjegyezte: délután telefonon beszélt Orbán Viktorral, akivel nagyon jó kapcsolatokat ápol.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Babis is rácuppant Orbán faszára. Babis is menjen a picsába!
nemsemmi2
Nagyon jó a fidesz választási törvénye. A fideszre leadott szavazatok nem èrik el az 50 %-ot sem, mégis kétharmaddal fog kormányozni jelen állás szerint. Vagyis a parlament minden döntéséhez maga mellé kellene állítania valamely ellenzéki frakciót ahhoz hogy a választópolgárok többségének támogatása a döntés mögött legyen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.