Mikroblog-bejegyzésében Donald Trump amerikai elnök nem a Szíriának adandó válaszlépés menetrendjét jelölte meg – mondta szokásos napi sajtóértekezletén Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője.

A szóvivőnő szerint az elnök még egy sor lehetőséget fontolgat, s ezek között nem csak katonai lépések szerepelnek. Még minden lehetőség változatlanul "terítéken van" – szögezte le.

Szóvivője pontosítja Trumpot: megint elsült az agya twitterezés közben?

Huckabee Sanders megismételte, hogy az amerikai kormányzat Szíriát és Oroszországot tartja felelősnek a szíriai Dúma városában múlt szombaton elkövetett vegyifegyver-támadásért. Egyúttal cáfolta, hogy Donald Trump szerda reggeli Twitter-bejegyzése "bármi problémát" okozott volna.

Az elnök Twitter-oldalán azt írta, hogy a feltételezett vegyifegyver-támadás megtorlásaként Szíriába "jönnek majd" az amerikai légicsapások. Egyúttal figyelmeztette a damaszkuszi kormány szövetségesét, Oroszországot is, amely kilátásba helyezte az esetleges amerikai rakéták lelövését.

Oroszország, állj készenlétben, mert csinos, új és okos rakéták jönnek majd!

– írta Trump.

Az amerikai elnök már vasárnap, a vegyifegyver-támadásról szóló első információk megjelenése után válaszlépést ígért, és hétfőn este tanácskozott is erről nemzetbiztonsági tanácsadójával, John Boltonnal, valamint katonai vezetőkkel, ám a Fehér Házban tartott megbeszélésekről nem szivárogtak ki információk. James Mattis védelmi miniszter még hétfőn arról beszélt, hogy "minden megoldás terítéken van", szerdán délután pedig, miután egyeztetett Donald Trump elnökkel, csak annyit mondott: a Pentagon még mindig mérlegeli a rakétatámadás megindítását Szíria ellen.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.