A brit kormány szerint "cselekvésre van szükség" annak megakadályozására, hogy Bassár el-Aszad szíriai elnök rezsimje ismét vegyi fegyvert vethessen be.

Theresa May brit miniszterelnök csütörtökre kabinetülést hívott össze annak megvitatására, hogy London milyen választ adjon a szíriai Kelet-Gútához tartozó Dúma városában állítólag múlt szombaton történt vegyifegyver-használatra.

Brit kormány: nagy valószínűséggel az Aszad-rezsim támadott vegyi fegyverrel Dúmában

Fotó: pixabay.com CCO

A Downing Street által csütörtök este kiadott közlemény szerint a kabinetértekezlet megállapította, hogy "nagy valószínűséggel" az Aszad-rezsimet terheli a felelősség a támadásért, amelyről a szíriai ellenzéki erők számoltak be.

A londoni miniszterelnöki hivatal tájékoztatása nem tér ki arra, hogy a kabinetülésen született-e konkrét döntés a lehetséges brit válaszlépésekről, de a közlemény szerint megállapodás jött létre arról, hogy Theresa May miniszterelnök folytassa együttműködését az Egyesült Államokkal és Franciaországgal a nemzetközi reakció összehangolása végett.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

relatív
Ezek az angolok a ' megmondó emberek, hivatala ' az utóbbi időben egyre nagyobb mértékben...

Akár milyen estről van szó, mindig a ' zoroszok ' , vagy hozzájuk köthető barátaik az elkövetők !

Az EU - ból való kilépés - ha egyáltalán nem visszakoznak, amire nagy sansza van a népnek - életbe lép, majd mind Skócia, mind Irország rendesen megnehezíti életüket !

Ezért IS van ez a nagy kapkodás, ész nélkül a Fúria részéről IS, még illegálisan IS !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.