Plácido Domingo spanyol operaénekes, karmester és operaigazgató levélben gratulált Orbán Viktornak választási sikeréhez – tudatta pénteken Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-vel.

Domingo reményét fejezte ki, hogy az újabb kormányzati ciklus alatt többször lesz lehetősége Magyarországra látogatni és folytatni az együttműködést tehetséges magyar zenészekkel és művészekkel, akik közül többeket a világ legjobbjai között tart számon.

"A magyar nép boldog lehet, hogy olyan vezetője van, mint Ön, aki ennyire nagy támogatója a művészetnek és a kultúrának"

- írta az operaénekes Orbán Viktornak.

Kitért arra, hogy nemrégiben felkérték, kapcsolódjon be a nagyon népszerű és sikeres, Virtuózok című tévéműsorba, amit boldogan elfogadott, mivel – mint írja – ennek a tehetségműsornak nagyon hasonló céljai vannak, mint az ő OPERALIA című énekesversenyének, továbbá a Fiatal Művészek programoknak, amelyeket az ő neve fémjelez Los Angelesben, Washingtonban, és Valenciában.

"Alapelvünk és közös célunk főként az, hogy felfedezzünk új tehetségeket a klasszikus zene terén, lehetőséget adjunk fiatal, feltörekvő művészeknek az operaéneklésben, vezénylésben, hangszeres játékban"

- írta Domingo.

Levelét azzal fejezte be, hogy reményei szerint találkozik Orbán Viktorral Oroszországban nyáron a labdarúgó világbajnokságon.

(MTI)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

egyvandor
Az odáig renden van hogy mindenkinek szíve joga értékrendet választani és kinyilvánítani, de soha nem tudtam megérteni, hogy egy magát művésznek tartó valaki miért dörgölőzik a hatalom gyakorlóihoz. Az meg az én véleményem hogy egy igazi művészt az általános emberi értékekhez való kötődése tesz naggyá.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
advocat
És ki ez a Placido Domingó? Eddig nem jöhetett? A hívei felét ezzel bukhatta. Mert egy művész ne szóljon bele a politikába. Véleményét tartsa meg!
Vagy mazochista?
Commenter
@lampa laz: Valaha itt magyarul énekelte a Hazám, hazámat...nem tudom mi vitte rá, hogy egy zsarnoknak gratuláljon,mikor már a hazai kirakat celebjeik is eltűntek. Placido Domingo lehet hogy korunk egyik legnagyobb tenoristája (ill. most már baritonja) de emberileg ezzel a gratulációval nagyon lejáratta magát az biztos.
Desischado
Nagy művész elismerem, de emberileg nekem innentől egy nagy nulla. Nem gondoltam volna, hogy ennyire lejáratja magát.
simmering73
Maestro. Sürgősen kellene csinálni egy jótékonysági estet és a pénzt átutalni a magyar egészségügynek.
sokanvagyunk
Basszus! - bár én is tévedhetek... tenor. :)
Katalina62
@Desischado: szerintem, nem sok fogalma lehet, a magyar emberek többségének életéről!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.