Bohózatnak nevezte a Dzsais al-Iszlam dúmai lázadócsoport szombaton az Egyesült Államok és szövetségesei által az éjjel szíriai célpontok ellen végrehajtott légicsapásokat, mivel Bassár el-Aszad elnök továbbra is hatalmon marad.

„Vicc” – fogalmazott a Twitteren a Dzsais al-Iszlam egyik magas rangú tagja, és utalt arra, hogy a bűn eszközét megtorolták az amerikai-francia-brit erők, a bűn elkövetője, Aszad elnök azonban a helyén maradt. Sokáig a Dzsais al-Iszlam tartotta ellenőrzése alatt a kelet-gútai Dúmát, ahol a nyugati országok szerint a szíriai kormányerők vegyifegyver-támadást hajtottak végre egy héttel ezelőtt. A szombati célzott légicsapások a szíriai rezsim vegyifegyver-kapacitásai ellen irányultak. 

A szíriai lázadók viccnek látják a légicsapást

A damaszkuszi rezsimet támogató Oroszország a napokban bejelentette, hogy a szíriai hadsereg visszavette Dúmát, és szombaton arról szóló hírek jelentek meg, hogy erői teljes egészében átvették az ellenőrzést a településen, amely az utolsó erőssége volt a lázadóknak a fővároshoz közeli Kelet-Gútában. Az iszlamista lázadók utolsó csoportja szombat reggel hagyta el Dúmát – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű emigráns szervezet. Ezzel Kelet-Gúta öt év után került újra a kormányerők ellenőrzése alá.

Cikk- és címlapkép: Nazeer al-Khatib / AFP

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus1
ebből is látszik, mennyire állhatott érdekében Aszadnak vegyifegyver támadás... Az idióta amcsik mindenképp provokálnak... csak addig, míg a ruszkik rá nem unnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.