A szíriai vegyifegyver-kapacitás nagy része megsemmisült a szombatra virradóra végrehajtott légicsapásokban – közölte szombati sajtótájékoztatóján az amerikai védelmi minisztérium (Pentagon).

Kenneth McKenzie, a vezérkari főnökök egyesítet bizottságának igazgatója hangsúlyozta: a csapásmérés sikeres volt, csaknem valamennyi célpontot elérte, és bár maradtak még vegyifegyver-kapacitások, a szíriai vegyifegyver-programot sikerült évekre visszavetni.

Pentagon: a szír kormányerők vegyi fegyvereinek nagy része megsemmisült a légicsapásban

Fotó: pixabay.com CCO

McKenzie altábornagy közölte: a csapásmérés "célzott, átfogó és hatékony" volt, és a Pentagon tudomása szerint a csapásmérésnek nem voltak áldozatai.

(MTI)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Gratulalok... Ha "megsemmisult", akkor az azt jelenti, hogy eldurrant, vagyis a levegobe kerult... Adtak a szarnak egy pofont...aszad meg rohog a markaba es diktatorkodik tovabb ...:o(((
vladimir putin
@karma1: ruszki támogatással, azt elfelejtetted hozzátenni.
(bár az amcsik se különbek, az Old McDonald egy idióta szerintem)
Kellemetlen helyzet.
Equus1
Nyerésre álló helyzetben vajon miért is használna vki tiltott fegyvert? Nem lehet, h két kenyérgyárat siekerült eltalálni?
vladimir putin
@Equus1: milyen nyerésre álló helyzet? milyen kenyérgyár? Ezt sugározza az RT?
LINKET!
Equus1
"csaknem valamennyi célpont"... tehát maradt még és,ha Samu bácsi úgy gondolja, akkor újból teszteli a szíriai légelhárítást. Jó lenne tudni, mégis mire képes az új orosz technika... ha erre esetleg rámegy egy rombolójuk, akkor sem nagy az ár...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.