Elfogadhatatlan, hogy Brüsszelben, politikai szempontok alapján válasszák ki a támogatandó civil szervezetek körét – hangsúlyozta az MTI-hez eljuttatott közleményében a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja kedden.

A képviselőcsoport tájékoztatása szerint az uniós parlament strasbourgi plenáris ülésén az Európai Értékek Eszközének létrehozásáról vitázott. Az eszköz célja a demokráciát, a jogállamiságot és az alapvető értékeket az Európai Unióban előmozdító civil szervezetek támogatása.

Mint közölték, az új eszköz révén Brüsszelből mondják majd meg, mely civil szervezetek hasznosak az uniónak, és melyekre van szükség nemzeti vagy helyi szinten.

"A javaslat azonban ellentmond a józan észnek, s a szubszidiaritás elvét is figyelmen kívül hagyja" – fogalmaztak.

A képviselők szerint a civil szervezetek lényege a lentről felfelé való építkezés. Épp ezt lehetetleníti el a felülről kapott brüsszeli finanszírozás, az uniós támogatás ugyanis megkérdőjelezi a kiválasztott nem kormányzati szervezetek függetlenségét, így pedig jogosan vetődik fel azok felelősségének kérdése is. Az új eszköz tehát a demokrácia lényegét sodorja veszélybe – húzták alá.

(MTI)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
Miért?
Itthon meg a volt kommunista KISZ-titkárok akarják megmondani, hogy ki a civil.
Mennyivel különb?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
De ha a cöffögőket akarná támogatni az Unió az biztos rendben volna !!!
1magyar
@papa.49: De az unió inkább az afrikai muszlimokat támogató szervezeteket pénzeli mint a saját uniós állampolgárait.
papa.49
@1magyar: Te tényleg nem vagy 100 as akkor az ország mi a bánatos lófaszért kapott 1300 milliárd eurót a csatlakozás óta ezen esetleg elgondolkozhatnál, nem az ,,afrikai muszlimoknak,, adták hanem MAGYARORSZÁGNAK !!! A csatlakozás óta a 13 év alatt kaptunk ennyit !!!
Remélem ennyit feltudsz fogni !!!
1magyar
@papa.49: Mennyit fizetünk be és a nato-nak és mennyi mindent tettek tönkre az országunkban? Tudsz erről is valamit?
papa.49
@1magyar: Ennek a tört részét, a NATO. val meg rossz példálóznod mert az istenkirályod szarházisága végett vannak a pl. a Gripenek, a fejlesztések meg messze elmaradnak attól ahol kéne lenniük !!!
Én voltam katona 1968-1970 között akkor se a legújabb technika volt ez most se változott, de az mégis röhejes hogy nincsenek pl. helikopterek, csak egy amit felraktak Szolnokon a körforgalom közepére kibelezve!!!
Az országot meg pont azok ,,rabolták,, ki akik most is a hatalomban ülnek, soroljam a neveket ???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.