Júniusban készülhetnek el az Európai Unióra vonatkozó német-francia reformjavaslatok.

Júniusban elkészülnek Németország és Franciaország közös javaslatai az Európai Unió reformjáról – mondta Angela Merkel német kancellár kedden Berlinben.

Jacinda Ardern új-zélandi miniszterelnökkel folytatott megbeszélése után, kettejük közös sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva kiemelte, hogy nemcsak a gazdasági unió és a valutaunió továbbfejlesztéséhez kellenek reformok.

Merkel: júniusban jöhet a német-francia javaslat az Unió megreformálásáról

Fotó: wikipedia GFDL 1.2/Ralf Roletschek

A legfontosabb kérdések közé tartozik, hogy "miként hozunk létre egy közös európai menekültügyi rendszert, hogyan biztosítjuk a következő évek finanszírozását, hogyan válaszolunk a külpolitikában egységesen és közösen", és "hogyan fejlesztjük tovább védelmi politikánkat a NATO kiegészítéseként" – mondta Angela Merkel, hozzátéve, hogy a tudományos kutatás területén is előre kell lépni.

Kiemelte: nem aggódik amiatt, hogy Németország és Franciaország nem tud kidolgozni egy "erős csomagot". A közös munka egy újabb állomása lesz Emmanuel Macron francia elnök csütörtöki berlini látogatása – mondta a német kancellár.

(MTI)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

fekete
Es hol van a tobbi EU orszag?Mar nem 1936 ot irunk Merkel!
Rockxy
Azér kell reformálni, mert mostanság nem biztos az unijó öngyilkosságának teljes sikere.
RonaGyuri
@fekete: lehet csatlakozni és lehet hörögni! =))
1magyar
mérkell helyett mohamed lesz a kancellár?
Pálinkás Pál
csak az a gáz hogy ehhez a németek és a franciák egyedül nagyon kevesek...mert az unióban még demokrácia van,mindenki szavazata ugyanannyit ér...és fontosd döntésekben összhangnak kell lenni...kíváncsi leszek hogy tolják le a sok analfabéta afrikait az unió torkán...nagy valószínűséggel sehogy!!!
vadnarancs
@1magyar: Nem! Putyin vagy Erdogan! Esetleg egy féleszű fideszgeci!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.