A Székelyföld-Budapest vasúti kapcsolat fejlesztésére kéri Orbán Viktor miniszterelnököt és Dávid Ilonát, a MÁV Zrt. elnökét a székelyföldi Kovászna, Hargita és Maros megye önkormányzatának elnöke.

A három megye önkormányzati vezetője közös felkéréssel fordult a megszólított budapesti vezetőkhöz. Az erről szóló közleményt kedden juttatták el az MTI-hez. Amint azt közölték, a vasúti közlekedésben 2017 decemberétől érvénybe lépett változások kedvezőtlenül érintik a székelyföldi utazóközönséget.

Erdélyi vezetők kérik Orbánt a Székelyföld-Budapest vasúti kapcsolat fejlesztésére

Fotó: wikipedia CC BY-SA 4.0/Smiley.toerist

A közlemény felidézi: a Brassó és Budapest között Székelyföldet átszelve éjjel közlekedő Corona nemzetközi gyorsvonat jelenleg két ülő és egy fekvőkocsival teszi meg a távot, pedig négy kocsi sem lenne elég az utazói igények kiszolgálására. Sokan kényszerülnek arra, hogy állva utazzanak.

Az önkormányzati vezetők megemlítik: a nyári szezonban, május 18. és szeptember 28. között hálókocsival bővül a Corona szerelvénye, de ez sem elegendő az igények kiszolgálására. Úgy vélik: ez a bővítés sem veszi figyelembe a nemzeti és keresztény ünnepek alkalmával növekvő utasszámot, és figyelmen kívül hagyja a székelyföldi egyetemi hallgatók utazási igényeit. Szerintük hasonló a helyzet a Corona nappal közlekedő párja, a Hargita gyorsvonaton is.

A székelyföldi elöljárók felajánlották együttműködésüket a Budapest-Székelyföld vasúti kapcsolat fejlesztésére, és felkérték a MÁV Zrt.-t a lakosság által jelzett gondok mielőbbi orvoslására. Azt is közölték, hogy az utazóközönség igényének megerősítésére támogató aláírásokat gyűjtenek a lakosság körében.

(MTI)

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mackoka46
Mi meg kérjük a csalással megválasztott diktátorunkat, hogy tegyék rendbe az országutakat, mert botrány a köbön a közlekedés is ebben a feslett erkölcsű, szégyentelen botrány országban.
Szégyelljék magukat, hogy idegenek herdálják el, a sanyargatott magyarok pénzét.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Most, hogy itthon már minden rendben.
nevemnick
Bocskort fel, és sétáljatok.
Egészséges.
mackoka46
Mi meg kérjük a csalással megválasztott diktátorunkat, hogy tegyék rendbe az országutakat, mert botrány a köbön a közlekedés is ebben a feslett erkölcsű, szégyentelen botrány országban.
Szégyelljék magukat, hogy idegenek herdálják el, a sanyargatott magyarok pénzét.
staro2
Aki hosszú közleményben mondja el, amit 2 mondatban is el lehet mondani ,az egyéb aljasságra is képes. (pl levélben a fideszre szavazni)
A két mondat:
Nagyméltóságú miniszterelnök úr!
Kapcsoljanak már plusz 3-4 kocsit a vonatunkhoz!
Qqberci
És a Budapest - Lajosmizse vonallal mi lesz?...
Nessy
Tessék mondani a Kreml toronyórája aranylánccal nem kéne? Nyugalom! 4 év múlva lesz ismét választás, akkor majd megint kapnak júdáspénzt a mi adónkból!
peterkelemen
A határon túliak egyszer és mindenkorra leszerepeltek. Ha jogot kapnék sem szavaznék át a határon túlra. Ilyet csak gerinctelen gazemberek tesznek. Ráadásul az anyaországbeliektől ellopott milliárdokból élősködnek.

Orbán milliárdokat juttat a határon túliaknak miközben Magyarországon több millión nélkülöznek.

Foci mindenek felett: már 20 milliárdot költöttek Orbánék a határon túl
mfor.hu/cikkek/makro/Foci_mindenek_felett__2_ev_alatt_20_milliardot_koltottek_Orbanek_a_hataron_tul.html

Az anyasági támogatás után a babakötvényt is megkaphatják a határon túli magyarok
felvidek.ma/2017/10/az-anyasagi-tamogatas-utan-a-babakotvenyt-is-megkaphatjak-a-hataron-tuli-magyarok/

150 milliárdos támogatás a határon túli magyaroknak
www.origo.hu/gazdasag/20170317-eloszor-rendeztek-karpat-medencei-gazdasagi-konferenciat.html

27 milliárd forint jutott az Erdélyi Református Egyházkerületnek
karpathir.com/2018/01/10/celtalanul-osztogatta-a-tamogatast-a-kormany-a-hataron-tuli-magyarok-szervezeteinek/

Több, mint félmilliárd támogatás a határon túli falugazdász hálózatnak
www.hirado.hu/kulfold/cikk/2018/01/12/magyar-tamogatas-a-hataron-tuli-falugazdasz-halozatnak/

Köldökzsinór program indult a határon túli családok támogatására

www.vasarhely24.com/gazdasag/koldokzsinor-program-indult-hataron-tuli-csaladok-tamogatasara

9 milliárdos támogatás a Vajdaságba
sztarklikk.hu/kozelet/brutalis-merteku-tamogatast-kaptak-a-hataron-tuli-magyar-vallalkozok/327153

Ami  a határon túli kisiskolásoknak alanyi jogon jár addig az anyaországbeli kisiskolásoknak rászorultsági alapon diszkriminál a Fidesz
nepszava.hu/cikk/1000006-hataron-tuli-bokezuseg

Ingyenes szűrőprogram az erdélyi magyaroknak
hirtv.hu/hirtvszines/ingyenes-szuroprogram-az-erdelyi-magyaroknak-1394868
Sámannus
Kérezkedjetek fel a Tóni kopterére vagy b@sszátok meg!
papa.49
Hajrá bocskorosok gyűjtsetek pénzt a fejlesztéshez, legalább 5 szor annyit mint amennyibe kerül mert ugye táplálni kelll a feneketlen bendőjű fenevadadat a fütyiszt )))))))))))))))))))))))))))))))))
Nessy
Ehhez azért már pofa kell, de hála Istennek van nekik!
bakegya
NO csakkk a székely gyarmatosítóink fölébredtek...talán nem csakkk VINNI-DE HOZNI IS KELLENE VALAMIT-az orbán familia összes befektetésének feltérképezését is szorgalmazhatnátok -úgy lazán román földön-aztán meglátjuk kik,hogyan,hova tolják a szekeret-talán még rakétakilövőre is lelhetnénk nem hogy ingyenjáratra Bukarestbe-JA A METRÓ MEG NEM MEGY KI ÚJPESTRE...
emerencia
Miért nem a román kormányhoz fordulnak? Az Erdélyieknek is joguk van részesülni a Romániában befizetett adóikból.
lópicigáspár
@bakegya: Hoztak baszki egy rahedli szavazatot!!! :(((((((((((((((
nezelodo
Na már kezdik a barátaink benyújtani a számlát. Ne háborodjon fel senki, hogy nem testvért írok, mert a fater sosem kódorgott arra azért, hogy megreformálja az országukat.
Equus1
hány banival is szállnának be a Felcsút-Brassó TGV-be? Az állomásonként építendő templomokba, stadionokba, a a sámánok és a futballisták fizetésébe?
NagyB
Es ezt megint a magyarorszagi adofizetok penzebil...mikor viszik mar el orban es bandajat Erdelybe,mert ugy latszik,hogy sokkal tobbet kolt oda mint ide..vigyek mar el!!
nyanya001
Benyújtották a számlát a szavazataikért.
lópicigáspár
@nyanya001: Szerintem ki van az a számla fizetve kamatostul! Ingyen nem lett volna szavazat!
namihami
Hogy még több jöhessen ide azok közül? Annyi is sok, amennyi most van. Ha egy se lenne, már akkor is sok lenne a vagonok száma.
És a határtól még ingyen is utazhatnak. A mi költségünkre. Mert ugyebár az itt élők, dolgozók, adózók is ingyen utazhatnak.
"""Külön vonatokat fogunk rendszeresíteni""".--(a hálás Fidesz)
nezelodo
@NagyB: Orbán nem erdélyi, hanem európai vezetői státuszt vizionl magának, ha már a Trampli elorozta a trónját.
verőce21
Micsoda felhajtás, néhány ülőkocsi ráakasztásáért? Oda kell a kocsi, ahol igénybe veszik.
A MÁV-nak nem érdeke a bevétel növelése?
Amúgy is kételyeim vannak néhány mellékvonalon közlekedő járat miatt, hogy kizárólag csak a szolgálattevő vasutasok utaztatását hivatott biztosítani. Akiknek nem kellene ott utazni, ha nem lenne az a vonal.
nezelodo
@verőce21: Ha jól értem, nem szüntettek meg minden ráfizetéses mellékvonalat a komcsik, (és feleslegesnek ítélt postát sem), mert még lenne mit bezárni. Látom figyelmen kívűl hagyod, hogy Orbán a választási kampányában a visszatéréskor azt ígérte, hogy újra nyítja a szárnyvonalakat és a kispostákat is. (Lehet, hogy csak a felcsúti homokozóban gondolkodott.) Vagy úgy van ez, mint a cica meg az egér egymásnak tett ígéretében: ja cicus sok mindent meg kell ígérni a szegény kis egérkének, hogy baj nélkül elfuthasson a lukig...
bakegya
@verőce21: te tényleg ilyen saját nemzetellenes dumával akarsz itt kampányalakodni?--de tudod mit listát készítünk az átjáratott cselédeitekről,a román migri vendégmelósokról
-névvel címmel a feketeházimunkásaitok visszaállnak egyből a telekocsikázásra és nem csakkk az adóbevallásukat felejtik el kitöltögetni.
nezelodo
@bakegya: Elfelejted, hogy az Orbán kormány a polgárosodás támagatásának első lépcsőjeként
rendes lazítási intézkedést hozott a házicselédek társadalombiztosítási, adóügyi bejelentése ügyében, nekem ez az áldott emlékű cselédkönyv előfutárának látszott, meg annak, hogy akik ezt a munkát elvégzik soha nem lehetnek a haza polgárai.
verőce21
@nezelodo: (10:23) A szárnyvonal és a mellékvonal között óriási különbség van! Szárnyvonalak az országhatárok mentén keletkeztek körben az országban, a Trianoni határok megállapításakor. (vasúti zsákutca)
Ezeknek nagyrészét tényleg vissza kellene állítani, mert az ott élőknek óriási reményvesztettség, amikor csak egy autóbusz közlekedik hozzájuk naponta kétszer. Aztán még megszüntetik a faluban postát is! Az esélyegyenlőség biztosítása nemcsak abban merül ki, hogy néhány rámpát építünk a kórházakban, hivatalokban, meg néhány soha nem használt lépcsőkarliftet. Hanem a közlekedés állami biztosítása, veszteség árán is!
A közlekedés mindig is veszteséges, dotált ágazata volt az államnak, ezért hibás koncepció privatizálni, de ugyanígy hibás koncepció volt a postákat is privatizálni és tőzsdére vinni, üzletáganként. Vannak szolgáltatások, amiből nem szállhat ki az állam. Ilyenek pl. a Vízművek üzemeltetése is.
Tehát én nem vagyok híve, országrészek mesterséges lebénításának, hogy csak a cigányok lepjék el a területeket, az olcsó ingatlanok miatt és mert úgysem kell nekik munkába járni.
kulabombaafityiszre
@verőce21: ma, 11:44
A székely szarta a magyart mondják a székelyek.
No akkor ott bassza meg a jóisten őket ahol vannak.
Kérjenek a román vasuttól kocsikat.Romániában élnek.
Világos tetves fideszes köcsög?
Sámannus
No ebből biztos lesz vagy három stadion.
verőce21
@kulabombaafityiszre: Az attól függ, ki üzemelteti a járatot, az adja a kocsikat! A pálya fenntartása biztosan a románoké!
Érthető, lipsi köcsög?
nezelodo
@verőce21: Szólhatnál ez ügyben Orbánnak is, mert nem hiszem hogy egy percig is komolyan gondolta a visszaállítást, sem a vasút, sem a posták ügyében. Nemhogy nem volt ilyen szándéka, de most az önálló önkormányzatok eltakarítására készül, mert tagadta, tehát igaz, mert ritkán mond igaztat. (ezzel még dícsértem is).
cikicakk55
Na persze! Magasabb az életszínvonaluk és még mi segítsünk nekik
lusta
@cikicakk55: Miért csodálkozik? A kanadai magyaroknak is milliárdokkal segítünk.
Nessy
Ők megtették a magukét, amit elvártak tőlük,mindannyian a fideszre szavaztak, jár nekik a juti falat!
cikicakk55
@lusta: Ezt nem tudtam. Nekik miért kell segíteni?
advocat
Szerintem ez nem csak a magyarokon múlik.
Nessy
@cikicakk55: Mert itthon már nem kell semmire sem költeni, itt minden nagyon szép, minden nagyon jó. De így a külhoniak el is hiszik a dajka meséket, hiszen van pénzünk rájuk is. Sőt, Orbán adja nekik!
balos
Szeretném tudni,hogy fordított esetben például egy kórházi röntgen felújításához mennyivel járulnának hozzá,a ki stafírozott román -magyarok?Persze akkor adni kéne és nem a viktátor "ülepén" szorgoskodni!
verőce21
@balos: Nagyon lényegére tapintottál az eü.-nek, a röntgenekkel.
Egy valamirevaló digitális röntgen 64 millió Ft-nál kezdődik, a határ a csillagos ég. Sajnos, ahogy megszüntették Magyarországon a kötelező évenkénti tüdőszűrést, így elhanyagolták az intézmények a beszerzéseket. De most újra a határérték fölé emelkedik (az előforduló Tbc.-s esetek számában mérik 1000 lakosra), így nagyon sok tüdőgondozóban kellene egyszerre röntgengépet vásárolni.
Mondjuk nagyon messze esik a téma a vasúti kocsik számától, de égetőbb a probléma!
papa.49
Jönnek a lápimócok így is rengetegen !!!
csipetke
Épp elég pénzt tolt orbán a választás előtt. Igaz,hogy akkor a szavazatok miatt.Vége a választásnak,vaon kapnak-e lóvét?Attól tartok,hogy nem,mert orbán már így is több pénzt cseszett e a választásra,mint kellett volna,870 milliárdocskába került nekünk a kétharmad.
vadnarancs
Nem volt elég a pénz, amit kaptatok a szavazatért? Szarházi román népség!
bakegya
Na hát ,na hát-a végén még a BALTÁT IS VISSZAKÉRI A BALTÁS-aztán mi a faxal vágja a dakota a fát a MAGYAROK HÁTÁN???
Eladott Ország
A kedves erdélyi vezetők előbb azt harcolják ki, hogy legalább kétnyelvű utcanévtáblákat és a székely zászlót lehessen kihelyezni, mert még ott sem tartunk. Nem a fidesz seggéből kell kilógni a közpénzért. Ugyanis Trianont megelőzte 1918. december 1-je, amikor a Budapesten alakult román Nemzeti Tanács Gyulafehérvárott népgyűlést szervezett, ahol kimondták Erdély, a Bánság és Máramaros egyesülését a Román Királysággal. A „leendő kisebbségeknek” teljes körű nemzeti- és szabadságjogokat ígértek. Ebből a mai napig semmi nem valósult meg. Szégyen a sok szarházi politikussal együtt.
bakegya
@Eladott Ország: de a KOSSUTH RÁDIÓ BEMONDTA MA DÉLBEN-egyre kevesebb a probléma a közpénzek felhasználásávala mai MAGYARORSZÁGON-ehhez képest ERDÉLYBEN VAN HAT VIZIERŐMŰVE AZ ORBÁNKORMÁNYNAK ÉS A CSAPBÓL IS CSIKI SÖR FOLYIK-érdekes ezt is most tudtuk meg!!!AZTÁN MOST MEG MÁR VONATIS KELL((A nagybetű nálam a kiemelést szolgálja)
kulabombaafityiszre
@verőce21: tegnap, 11:58
Kinyilt a csipád szarosnyelvű.
Majd lemégy te is kutyába,vonyító pöcs.
Nem barna ingesek,hanem a barna nyelvesek csapatának vagy az oszlopos tagja.
Csicskahuszár.
verőce21
@kulabombaafityiszre: Te egy hülye vagy!
Eladott Ország
@bakegya: tegfnap, 12:46; Továbbá a csúti cigány és strómanjai által Romániában vásárolt kastélyok, ingatlanok...
kulabombaafityiszre
@verőce21: ma, 00:08
Te meg ajtónak is derékmagysságu.:)Ere a célra talán alkalmas vagy.
verőce (szlovák = "ajtócska") Lécajtó, derékmagasságú kis ajtó falusi konyha vagy pitvar (baromfiudvar) nyílásában, a háziszárnyasok kirekesztésére. Népnyelvi szó.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.