Két hétig lebegett élet és halál közöt egy kétgyermekes apuka, a kertben játszott a gyermekeivel, majd beleesett egy rózsabokorba.

Szinte minden ujját amputálni kellett egy férfinak, aki rózsabokorba esett

Fotó: a Cambridge-news.co.uk videójából

Hosszú ideig küzdöttek az orvosok azért az 59 éves férfiért, aki egyetlen banális baleset után szinte mindenét elvesztette: két hétig kómában feküdt, szívritmusszabályzót ültettek be neki, számtalanszor újraélesztették, a kezéről és a lábáról is amputálni kellett a legtöbb ujjából, emellett a feneke egy darabját is eltávolították. Noha a mindent megváltoztató nap még múlt nyáron történt, a kétgyermekes apára még most is újabb amputációk várnak.

A Cambridgeshire-ben élő Philip Pike szervezetét ugyanis húsevő baktérium támadta meg, mely a szövetek gyors elhalását eredményezi. A rendkívül agresszív fertőzés az esetek háromnegyedében halálos, még gyors sebészi beavatkozás és rendkívül erős antibiotikumos kezelés mellett is.

Pike épp gyermekeivel játszott a kertben – vízipisztolyos csatát vívtak –, amikor véletlenül beleesett egy rózsabokorba. Nem tulajdonított a dolognak különösebb jelentőséget egészen két nappal későbbig, amikor is egyik pillanatról a másikra rendkívül beteg lett. Amikor már levegőt is alig kapott, felesége kihívta a mentőket, akik azonnal kórházba szállították, majd mesterséges kómába helyezték. Mindez 2017 júliusában történt.

Amire a brit férfi magához tért, már számos amputáción esett át. Gyakorlatilag újra meg kellett tanulnia járni – az első napokban ugyanis még felülni is képtelen volt, nem hogy lábra állni. Közlekedni ma is csupán mankóval vagy járókerettel tud.

"Nem kívánom senkinek azt, amin átmentem. Visszahoztak az életbe. Meghaltam, ki tudja, hányszor. Félelmetes volt, nem nekem, hanem a feleségemnek. Túl sok mindenen kellett átmennie" – mesélte a férfi a Mirrornak, hozzátéve: volt olyan alkalom, hogy a feleségét azzal hívták be a kórházba, hogy búcsúzzon el élet és halál közt lebegő férjétől.

Azóta Philip Pike szerencsére felépült – ám még mindig számos sebészi beavatkozás van előtte.

(Borsonline.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.