Legalábbis a pénzcsapon már ott a keze. Több tízmilliárd eurót tervez átirányítani Brüsszel a közép-európai térség támogatásából a válság sújtotta déli államokba, elsősorban Spanyolországba és Görögországba - írja a Financial Times. Ráadásul a fennmaradó támogatást is igyekeznek egyre inkább az európai alapértékekhez kötni - ami azzal járhat, hogy Orbán Viktornak (és Jaroslaw Kaczynskinak) le kell mondani a hatalom egy részéről, vagy az uniós pénzekről. Az összesen 350 milliárd eurós kohéziós alap átalakításáról szóló első vitairatot májusban teszik közzé. A kohéziós pénzek célja, hogy az Unió kevésbé fejlett régióit felzárkóztassák. A reform legfontosabb eleme, hogy megszűnik az automatizmus, amely gyakorlatilag a GDP alapján osztotta szét a forrásokat. Ennél sokkal részletesebb feltételrendszert dolgoznak ki, amiben helyet kap például az ifjúsági munkanélküliség, az oktatás, a bevándorlás feltételei és az innováció támogatása.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: peterkelemen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Már régen be kellett volna fagyasztani az összes uniós pénzt. Az Unió nem támogathat tovább egy ilyen aljas, csaló, tolvaj illiberális rendszert.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
peterkelemen
Már régen be kellett volna fagyasztani az összes uniós pénzt. Az Unió nem támogathat tovább egy ilyen aljas, csaló, tolvaj illiberális rendszert.
Commenter
Zárja már el végre és lakatolja le azt a fránya pénzcsapot, mert ha megteszi, akkor egy pillanat alatt bedől OV, az illiberális demokráciájával, a pünkösdi királyságával és a banán-államával együtt.
Desischado
Régesrég ezt kellett volna tenni. Erre mit tesz orbán? Horribilis hiteleket vesz föl? Legalább ez fájni fog neki, ebből nem fog tudni tovább lopni, hehe...!
justhpeter
Egységes rendszerben kell kezelni mindenkit. Így Orbán sem törhet ki a birkáival a karámból bármikor és ha megteszi az pénzbe fog kerülnie.
Pálinkás Pál
Ezt a lépést pontosan akkor kellett volna megtenni amikor orbán hatalomra került...
Commenter
@Pálinkás Pál: nem gondolták, nem tudták hogy Orbán valóban olyan, amilyen. A nagy mást mondok,mást teszek, mást gondolok a nagy pávatáncos!
sokanvagyunk
Akkor mostantól kevesebb 50 centis kilátó fog épülni? :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.