Szerzs Szargszján, aki az utóbbi 10 évben Örményország államfője volt, a múlt héten ült át a kormányfői székbe. A váltás után tömegtüntetések robbantak ki Jerevánban. A jelek szerint a jereváni kormány nem tudta kezelni a tüntetéseket, amikor a rendőrök több mint kétszáz embert őrizetbe vettek – köztük az ellenzék több vezetőjét – a demonstrációkon résztvevők száma csak nőtt. A tüntetések élén Nikol Pasinján áll. Az egyelőre nem derült ki, hogy ki veszi át Szargszjántól a kormány vezetését. "Békét akarok az országban" - magyarázta a lemondást Szargszján. A bársonyos forradalmat hirdető ellenzék azért vonult az utcára, mert elfogadhatatlannak tartotta, hogy a miniszterelnöki poszt átvételével Szargszján be akarta betonozni magát a hatalomba. A váltás előtt egy alkotmánymódosítással kibővítették a kormányfői jogköröket, s korlátozták az államfő hatalmát. Egy héttel korábban a politikus még hallani sem akart a távozásról. Szargszján ugyanis a kamerák előtt találkozott Pasinjánnal,...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: peterkelemen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Csak ott nem gyáva tömegek vannak hanem harcolni akaró dühös tömegek. Ráadásul harcoló ellenzéki pártok nem gyáva, sunyi, pénzéhes álellenzéki pártok. A világ leggyávább népe jelenleg a magyar. Ezt a gyalázatot és szégyent csak egy módon moshatja le magáról: ha végre megindulnak a dühös százezrek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.