Megérkezett a brit és az ír miniszterelnök gratulációja is a 2018-as választásokon győztes Orbán Viktorhoz – tájékoztatta hétfő délután Havasi Bertalan sajtófőnök az MTI-t.

Kicsit késve, de két hét után Theresa May is gratulált Orbán Viktornak

Fotó: MTI/EPApool/Will Oliver

Theresa May levelében azt hangsúlyozta, hogy a brit-magyar partnerségért és Európa biztonságáért is közösen kell felelősséget vállalniuk.

Ahhoz képest, hogy majdnem két hétig kellett várni rá, a brit kormányfő levele nagyon eredeti gondolatokat nem tartalmazott: „nagyon értékes” partnernek nevezte Magyarországot; kifejezte bizodalmát, hogy „a két ország kapcsolata egyre erősebbé válik, miközben együtt dolgoznak a globális kihívások kezelésén, a közösen vallott értékek alapján”, és hogy „ megfelelő ütemben haladnak majd a tárgyalások az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni viszonyrendszeréről.”

Természetesen volt szó „lehető legszélesebb és legmélyebb gazdasági partnerségről” is. Konkrétumként annyi futotta, hogy megköszönte, amiért Magyarország kiállt a britek mellett Szergej és Julija Szkripal megmérgezése után.

(via 444)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mackoka46
Remélem az ellopott ezer millió csilló fontokért is gratulált. Úgy rabolt, mintha nem lenne holnap. A mocsok megkezdte az egészségpénztárak kifosztását is.
Sámannus
@mackoka46: majd mi gratulálunk Hazug Hazugovics Hazugovnak, és bandájának, akik majd társai lesznek a Csillagban.
Eladott Ország
Há’ télleg, duzzad is a keblünk rendesen. A teljesség igénye nélkül. Mongólia, Azerbajdzsán, Albánia. És elküldi az MTI-nek, b*zmeg. Micsoda megtiszteltetés Aliyev diktátor úrtól, egy KGB-kommunista diktátor leszármazottjától, akinek az országában nincsenek demokratikus választások, aki az elnyomásból él, és egy világbajnok korrupt gazember. (Ki emlékszik már a guruló azeri dollárokra? Senki.) Mindenesetre megnyugodtunk, hogy Orbán nem szigetelte el magát a világban, és ha úgy adódik, Azerbajdzsánban és Mongóliában mindig tárt karokkal várják. Tudjuk, hogy sötétbunkók vagyunk a diplomáciához, meg ezek nem jelentenek semmit, de azért a teljesség igénye miatt egy kicsit érdekelne, hogy ki mindenki maradt le a felsorolásból. Fülöp-szigetek, Kazahsztán, Fehéroroszország? Hmm? Trump még kéreti magát, pedig Viktorunk az elsők között gratulált neki, amikor megválasztották. Vagy Budapest helyett véletlenül Bukarestbe küldte volna az üdvözletét?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.