Németország egymilliárd eurót ajánlott fel a polgárháború sújtotta Szíriában élő rászorulók és a környező országokban menedéket keresők támogatására szerdán az Európai Unió és az ENSZ által szervezett brüsszeli donorkonferencián.

A felajánlást Heiko Maas német külügyminiszter jelentette be országa nevében, amikor megérkezett a kétnapos Szíria-konferencia zárónapjára.

Berlini közlés szerint ezen összeget további 300 millió euróval egészíthetik még ki az év második felében, Németország 2019-es költségvetésének elfogadása után.

Federica Mogherini uniós kül- és biztonságpolitikai főképviselő arra szólította fel a szíriai elnök legfőbb külföldi támogatóinak számító Oroszországot és Iránt, hogy gyakoroljanak nyomást Damaszkuszra a béketárgyalások felújítása, az immár nyolcadik éve tartó polgárháború lezárása érdekében.

"Úgy hisszük, hogy a fenntartható béke megteremtésének egyetlen útja az ENSZ égisze alatt zajló politikai folyamat" – mondta az olasz politikus.

Mogherini még kedden azt hangsúlyozta, hogy a konferencia arra is lehetőséget kínál, hogy politikai támogatást gyűjtsenek a genfi béketárgyalások újraindításának érdekében.

Németország egymilliárd eurót ajánlott fel a Szíriában élő rászorulók és a környező országokba menekülők támogatására

Csoportkép az Európai Unió és az ENSZ Szíria megsegítése céljából rendezett nemzetközi adományozó konferencia résztvevőiről Brüsszelben 2018. április 25-én. Első sor: Staffan de Mistura, az ENSZ szíriai különmegbízottja, Mark Lowcock, az ENSZ humanitárius ügyekben illetékes főtitkárhelyettese, Adel al-Dzsubeir szaúdi külügyminiszter, Federica Mogherini, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője és Szaad Haríri libanoni miniszterelnök. (Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet)

Az iráni nukleáris megállapodás jövőjére vonatkozó újságírói kérdésre válaszolva a főképviselő leszögezte: a szerződés működik, ezért meg kell őrizni.

A donorkonferencián több mint nyolcvan ország képviselői vesznek részt, a szervezők legalább hatmilliárd dollárt szeretnének gyűjteni Szíria támogatására.

A legnagyobb nemzetközi donornak az Európai Unió és tagállamai számítanak. Sajtóhírek szerint Németország 2012 óta 4,5 milliárd euró támogatást nyújtott a konfliktus áldozatainak megsegítésére.

Forrás: MTI

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

teuton
@Eriksson: Amiatt nem aggodsz, hogy a szazmillard euros kohezios alapok, amiket az Unio ad MO--nak, azt ki osztja el es ki kapja? Meg a többi unios tamogatast? Miert az OLAF-nak kell ezeket a csalasokat leleplezni? Talan annak nezz inakbb utana, hogy egyedül az utobbi evekben 41 (!) eljaras indult MO ellen az unios penzek nem megfelelö elosztasa (csalas es sikkasztas!) miatt es milliardokat kellett visszafizetni! Kihez kerültek ezek a penzek es miböl lettek visszafizetve? Na most aggodj!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
@libellle: Jól teszitek.
A képpel nem Németország atomenergia termelését akartam demonstrálni, hanem úgy általában Európáét. Ha baleset adódik valamelyikben, legfeljebb az számít, merről fúj a szél.
Nem kell ám minden lehetséges rosszért Magyarországot okolnod.
libellle
@Shikari: nem az irányitást kell átvenni. Ellenben nem kell a kormáynyal mindenben egyetérteni. Ezert joga van a suverennek a helytelen, káros döntesek ellen fellépni.
teuton
@Eriksson: Ekkora baromsagot! Hanyszor voltal barmelyik nyugat-europai orszgaban mint dolgozo biztositott valamelyik betegbiztositonal? Persze, a barataid meselik.. Ismerös mese, a szomszedom sogora anyosanak az unokatestvere beszelt valakivel, akinek a munkatarsa nagyapja mondta... Szerintem fogalmad sincs rola, hogyan müködik a betegbiztositas, nyugdijbiztositas, rokkantsagi ellatas es az apaolasra szorulok apolasa! pontosan ugyanugy zagyvalsz össze valamit, amiröl fogalmad sincs, mint akik allandoan migransoznak, de meg a szo ertelmet sem tudjak! Varolista termeszetesen mibndenütt van, de nem kell vecepapirt vinni a korhazba es a halapenz fogalma teljesen ismeretlen! Mert az orvos es apoloszemelyzet fizetest kap, abbol el! Amit meg arrol irsz, hogy a beteg nem lat orvost, az sima hazugsag. Korhazba sem kerülhet valaki anelkül, hogy a haziorvos es egy szakorvos elötte ne latta volna es utalna be! Amikor 5 napra kivizsgalason voltam a korhazban, az osztalyos. szak- es egyeb orvosok mellett 3 föorvossal beszeltem. Inkabb arrol nyilatkozz, amit ELSÖKEZBÖL, szemelyesen ismersz, nem masod-harmad-tizedkezböl kapott remtörteneteket kell terjeszteni, mint pl. no-go-zonakrol... Magyar korhazban szerencsere nem voltam vagy 40 eve, de a lanyom tud rola meselni, van összehasonlitasi alapja! A delpestiben volt nehany napot. Az agynemü koszos volt, a kaja ehetetlen es megkönnyitettek 30000 forinttal, halabol... A helyi kisvarosi nemet korhazunkban meg 5 nap utan szivesen bentmaradt volna...
Eriksson
@teuton: Te nem voltál magyar kórházban, én nem voltam német kórházban, nem óhajtok olyasmin veszekedni, ami nincs " ELSÖKEZBÖL".
teuton
@Eriksson: Na megint kibukott, hogy ki az analfabeta! Nem irtam, hogy nem voltam soha magyar korhazban! Te viszont allitolag elsökezböl tudod mi van Nyugaton, mert mestek az ismeröseid. Azonkivül volt sajnos nehany csaladtagom az utobbi evekben MO-on korhazban, ez elsö kezböz szarmazo informacio. Mostmar inkabb vonatra ül es nemet korhazba megy, ha gond van... Akasrz ELSÖKEZBÖL szarmazo, szemelyesen keszitett fotokat is latni? Küldenek nehany tucatnyit a betegszobarol, kajarol, tisztasagrol, stb.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.