Németország egymilliárd eurót ajánlott fel a polgárháború sújtotta Szíriában élő rászorulók és a környező országokban menedéket keresők támogatására szerdán az Európai Unió és az ENSZ által szervezett brüsszeli donorkonferencián.

A felajánlást Heiko Maas német külügyminiszter jelentette be országa nevében, amikor megérkezett a kétnapos Szíria-konferencia zárónapjára.

Berlini közlés szerint ezen összeget további 300 millió euróval egészíthetik még ki az év második felében, Németország 2019-es költségvetésének elfogadása után.

Federica Mogherini uniós kül- és biztonságpolitikai főképviselő arra szólította fel a szíriai elnök legfőbb külföldi támogatóinak számító Oroszországot és Iránt, hogy gyakoroljanak nyomást Damaszkuszra a béketárgyalások felújítása, az immár nyolcadik éve tartó polgárháború lezárása érdekében.

"Úgy hisszük, hogy a fenntartható béke megteremtésének egyetlen útja az ENSZ égisze alatt zajló politikai folyamat" – mondta az olasz politikus.

Mogherini még kedden azt hangsúlyozta, hogy a konferencia arra is lehetőséget kínál, hogy politikai támogatást gyűjtsenek a genfi béketárgyalások újraindításának érdekében.

Németország egymilliárd eurót ajánlott fel a Szíriában élő rászorulók és a környező országokba menekülők támogatására

Csoportkép az Európai Unió és az ENSZ Szíria megsegítése céljából rendezett nemzetközi adományozó konferencia résztvevőiről Brüsszelben 2018. április 25-én. Első sor: Staffan de Mistura, az ENSZ szíriai különmegbízottja, Mark Lowcock, az ENSZ humanitárius ügyekben illetékes főtitkárhelyettese, Adel al-Dzsubeir szaúdi külügyminiszter, Federica Mogherini, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője és Szaad Haríri libanoni miniszterelnök. (Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet)

Az iráni nukleáris megállapodás jövőjére vonatkozó újságírói kérdésre válaszolva a főképviselő leszögezte: a szerződés működik, ezért meg kell őrizni.

A donorkonferencián több mint nyolcvan ország képviselői vesznek részt, a szervezők legalább hatmilliárd dollárt szeretnének gyűjteni Szíria támogatására.

A legnagyobb nemzetközi donornak az Európai Unió és tagállamai számítanak. Sajtóhírek szerint Németország 2012 óta 4,5 milliárd euró támogatást nyújtott a konfliktus áldozatainak megsegítésére.

Forrás: MTI

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

teuton
@Eriksson: Amiatt nem aggodsz, hogy a szazmillard euros kohezios alapok, amiket az Unio ad MO--nak, azt ki osztja el es ki kapja? Meg a többi unios tamogatast? Miert az OLAF-nak kell ezeket a csalasokat leleplezni? Talan annak nezz inakbb utana, hogy egyedül az utobbi evekben 41 (!) eljaras indult MO ellen az unios penzek nem megfelelö elosztasa (csalas es sikkasztas!) miatt es milliardokat kellett visszafizetni! Kihez kerültek ezek a penzek es miböl lettek visszafizetve? Na most aggodj!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
Ez azért már normálisabb segítség mint betelepíteni a saját népük nyakára, szó szerint nyakára a potenciális x % gyilkosokat.
Ezt is a néppel fizettetik de legalább nem veszélyeztetik az önkéntelenül adakozók életét.
Eriksson
Vajon kik fogják elosztani, és kik kapják majd a segélyeket?
wagabund
ma délelőtt hallottam a rádióból, hogy Nigéria lakossága évente öt millió fővel gyarapodik..őket jó lenne ott tartani, mert ha elindul a fiatal-felnőtt lakosság errefelé, akkor nekünk harangoztak..

a szakértő szerint a magyar kútfúrók elismertek a világ jó részén...mivel nigériában is az egyik fő gond az ivóvízhiány, és az ebből eredő szenvedés, ezért nem pénzt kellene utalni, hanem (artézi)kutakat kellene fúrni...abban nagyon jók vagyunk...

azt mondta, szíriában is nagyon nagy az iható víz hiányából eredő elvándorlás..ezért ott is fúrhatnánk...és ezzel talán előrébb lennénk...mert inni kell.
teuton
@Eriksson: Azert aggodsz, mert NEM a fidesz kapja es osztja el? Mi közöd hozza ki osztja el es ki kapja! Nem te adod, a legnagyobb gondod viszont az, hogy ki kapja? Ezt mar eljatszotta a fidesz a norveg penzekkel is, mi lett a vege???
teuton
@Eriksson: Amiatt nem aggodsz, hogy a szazmillard euros kohezios alapok, amiket az Unio ad MO--nak, azt ki osztja el es ki kapja? Meg a többi unios tamogatast? Miert az OLAF-nak kell ezeket a csalasokat leleplezni? Talan annak nezz inakbb utana, hogy egyedül az utobbi evekben 41 (!) eljaras indult MO ellen az unios penzek nem megfelelö elosztasa (csalas es sikkasztas!) miatt es milliardokat kellett visszafizetni! Kihez kerültek ezek a penzek es miböl lettek visszafizetve? Na most aggodj!
1magyar
@wagabund: Na ez egy nagyon jó ötlet! Hajrá Orbán kormány! Valósítsák meg.
cs.n.
@1magyar: Majd pont ők oldják meg a hisztis paprikajancsi külügyminiszterrel.
libellle
@Eriksson: nem mondták, hogy orbán kapja a kezébe ezt az összeget. Ezert csak semmi pánik mi nem nem vagyunk 100 % san korruptok neha egy kicsit.
libellle
@1magyar: igen azt is mi fizetjük amit a vezered ellop és azt is amikor 2015-ben a megegyezes szerinti 3500 menekült helyett 450.000 ezret küldött
Eriksson
@libellle: Arra gondoltam amikor leírtam a kérdést, hogy lehetett olvasni, hallani, miként mennek ezek a segélyadományok erre-arra. Megkapja egy szervezet, vagy egy kormány, de mire a rendeltetési helyére kerülne, már nem is marad belőle.
Pl. pár éve történt, hogy élelmiszer adományok mentek Ukrajnába, de mivel voltak rászorultabbak a rászorulóknál, alig maradt valami belőle a címzetteknek. Közben valami választásra készültek, ezért a maradékot elraktározták egy későbbi kiosztásra. Aztán telt-múlt az idő, az élelmiszerek nagyobb részének lejárt a szav.ideje is, és komoly botrány kerekedett, hogy miért ilyet küldenek segélyként, akkor inkább ne is.
Gondolom a pénzadománynak nem fog lejárni a szavatossága, de feltehető, hogy nem is fog eljutni, van csak nagyon kis részben a rászorulókhoz.
F_Viktor
@wagabund: Írod:
"...a magyar kútfúrók elismertek a világ jó részén"

O'szt az a "szakértő" mit mondott, mi a kihívás egy kút fúrásában, hogy a magyarok "elismertek a világ jó részén"?
libellle
@Eriksson: Mi nem Magyarország vagyunk, vagyis a mi kormányunk nem olyan mint az a kormány akik velejéig korrupt. Mi azt megoldjuk ahogyan kell. Majd a kórházat kell megkeresni amit a magyar kormány akar ott épiteni mármint Syriaban. Abbol nem lesz semmi az a pénz valahol a Cayman szigetek fog aludni.
Eriksson
@libellle: "Németország egymilliárd eurót ajánlott fel a Szíriában élő rászorulók és a környező országokba menekülők támogatására"
Oldja meg a kormányotok, hogy pont oda jusson a pénz, ahová szántátok.
teuton
@Eriksson: Megröhögtettel... Szoval a MO-ra kerülö EUs penzek mind oda jutnak, ahova kellene? Jo vicc! Na akkor olvasgass utana, hany eljaras folyt es folyik MO ellen, hany milliardot kellett mar eddigis visszafizetni, amik nem megfelelö helyekre csorogtak es hany korrupcios vagy csalasi eljaras van pl. az OLAFnal! Pl. Orban veje , korrpcio es tularazas matt! Erröl nem tudsz? Ja, olvasni nem tudsz, te csak a kiralyi mediabol tajekozodsz... Valaki elmeselhetne neked azt is, mit akartak a norveg kormany altal finanszirozott Norveg Akappal csinalni! A fidesz akarta szetosztani a penzt! Abbol aztan 1 filler sem került volna oda, ahova kellett volna! Arrol sem hallottal, hogy az Unio es UNHCR mennyi penzt ajanlott a menekültek ellatasara? Orban elutasitotta! Miert? Mert minden filler kiadas ellenörizve es nem privat zsebekbe lett volna csorgatva...
Aztan majd ha valaha tenyleg megtanulsz olvasni, azt is megnezheted, hany milliardot ajanlott fel tavaly az EU hatarvedelemre! Orban nem fogadta el, mert nem szabadott volna keritesepitesre, hanem csak tenyleges hatarvedelemre, ill. a menekültek ellenörzesere es regisztralasara kellett volna forditani.
1magyar
@libellle: Te egy magyarul jól beszélő német vagy?
sokanvagyunk
Csak remélem, nem szárnyas rakétákkal juttatják el oda újabb támogatásukat...
libellle
@Eriksson: valamit nagyon nem értettél. mi nem kértünk fel senkit arra, a te kormányodat pedig különösen nem, hogy a pénzeket oda menjenek ahová arra szükség van. Mi nagyon humanirarusak vagyunk ( lehet nem jol irom a szot) ezenkivül rengeteg olyan személy van aki INGYEN elmegy különbözö országokba segiteni mert rendelkezik és rendelkezünk emphatiaval. Nekünk nem majom és az ördög tudja,hogy még minek nevezitek azokat akiknek más szinü börük más kulturájuk van vagy vagy vagy, nekünk ezek emberek és a joisten teremtményei. Na ennyit a kereszténysegekröl. Ami ott csak egy nagy hazug szinház sok embertöl.
libellle
@1magyar: Sajnos nem .En egy német születesü ember vagyok. Veletlenül , vagyis nem véletlenül rátaláltam erre a forumra. De már irtam többször, hogy regebben többször jártam Magyarországon különbözö német válalkozásoknál elöadást tartani. Nem magyarul!!! Valamennyit tanultam a nyelvedböl ezek alatt az utazások alatt. Ellenben van egy super forditom ami sajnos neha kauderwelschet fordit. Wagyis egy kis kaost.
libellle
@teuton: PONTOSAN. Ellenben minden tény elöl elzárkoznak az imádoi orbánnak. !!!
Eriksson
@libellle: Olvasom, amit @1magyar: -nak írtál, s így most már értem, hogy miért van köztünk annyi nézetkülönbség. Igaz, hogy jól megtanultad a magyar nyelvet, de nem tudsz a magyar logikával gondolkodni. Én meg német fejjel nem tudok.
Bocsáss meg nekem.
libellle
@Eriksson: Definitiv nem. Ugyanis nagyon sok polgartarsad ugy gondolkodik mint ahogyan mi. Demokratikusan becsületesen és igazságosan.
Eriksson
@libellle: Szerinted én, hogy gondolkodom?
libellle
@Eriksson: Ellentétesen. Te egy bizonyára nagyszerü ember vagy, gondolom. Ellnben nem érthetö, hogy semmit nem akarsz észrevenni abbol a sok korrupcioból és borzalombol ami ott történik. De hát c`est la vie ez van .
Eriksson
@libellle: Tudod libelle, én vidéki ember vagyok, a környezetemben politikailag viszonylag csend és nyugalom van. Városunkban nem Fidesz vezetés van, nem is érzem a súlyát.
Amiről nem tudok, arról nem vitatkozok, főleg nem okoskodok. Véleményemben próbálok mindig objektív maradni, s ha valaki nem ért velem egyet, arra én nem azt mondom, hogy hülye, legfeljebb azt, hogy másképpen gondolkodik. Mert az szerintem mindenkinek szíve joga, hogy saját véleménye legyen.
Hát csak ennyi...
teuton
@1magyar: Te egy magyar nem ertö macska vagy? Mert ertelmes dolgokat eddig soha nem irtal, hanem csak olyamiket, hogy "azt irja az ujsag"... Leellenörizhetö hivatalos adatokat, TENYEKET eddig közöltel? Ja, neked a magyarul valo olvasas is nehezedre esik, nemhogy nemzeközi sajtot olvass idegen nyelven, ahol nem a kiralyi media hamis propagandajat nyomjak közpenzböl...
Eriksson
@Shikari: Kulturált emberek tudnak úgy beszélgetni egy témáról, hogy nem egymást minősítik a véleményeik miatt. Ez szerintem alapnak kellene lennie mindenkinél, aki közösségi eszmecserére adja a fejét.
Teuton nekem nem vitapartner, bármit is írogat. Soha nem a témához szól, csak a saját fejében megszólaló hangokat fordítja le betűkre.
Egyébként tetszett a posztod, nagyon ráéreztél a problémára.
libellle
@Shikari: Itt az állaspontom teljesen ellenkezö. Ugyanis itelkezni elsösorban 1magyar szokott és azt erös mondásokkal pároztattva. Teutont nem akarom megvedeni, hiszen egy super Inteligens személynek tartom, ezenkivül absolut meggyözödésem, hogy mindenkor meg tudja magát vedeni.. Ellenben bármennyire is legyen valaki kedves joindulatu és magas intellektü sok hülyeségre csupán keményen lehet válaszolni. Ugyanis absolut stimmel, hogy 1magyar nem a tényeket engedi magához közel hanem a nagy badarsagokat.
Eriksson
@Shikari: A választási eredmények olyanok amilyenek de törvényesek, ha tetszik, ha nem. Ezen nincs mit vitatkozni, főleg tüntetgetni és nevetségessé tenni a normálisan gondolkodó embereket. Mert sok, magát ellenzékinek mondó hazánkfia is belátja, hogy ezen változtatni csak négy év múlva lehet.
Nem a Fideszt kell szidni, hogy megnyerték a választásokat, hanem azokat a pártocskákat, melyek kifejezetten a saját érdekükben voltak olyan hazugok, csalók, hogy csak hülyítették a választóikat, de nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket.

A liget projekttel kapcsolatban: Nem ismerem a témát, nem olvastam a cikket. Vidéki vagyok, ez a pestiek dolga.
Eriksson
@Shikari: Nem tudom, mit tennék. A demokrácia jegyében ugyan lehet mondani bármit, de akadályoztatni egy végérvényes projektet, az már anarchia.
Talán a döntés előtt kellet volna háborogni.
Bár az is igaz, hogy Ausztriában a nép nyomására egy működésre kész atomerőművet zártak be. Ugyanezen okból az olaszoknál sem épült újabb erőmű. De ez egy egészen más történet.
libellle
@Shikari: Kénytelen vagyok itt tényekkel alátamasztni azt, hogy ki lop és hasonlok. Egyszerüen okos közgazdászokkal super könyvelökkel adószakemberekkel alatámasztott tény!, hogy a magyar korma´nytól indul ki a korrupcio és ehhez kötödö EU-s pénzek ellopása. Ez egy megállapitoot tény. Vagy miert gondolod, hogy az EU 41 eljárást iditott el Magyarország ellen mert milliárdos tetelü, € milliardokra gondolok, összegekkel a magyar kormánx nem tudott elszámolni. Nem egy- kétszáz milliorol van szo. Ez bizonyitott. Miert gondolod, hogy egyre hangosabb az EU-ban az a követelés, hogy le kell állitani egy idöre a kifizetéseket. Amin mindenki meglepödhet miert vitte el orbán, lazar páros a magyar aranytartalekot egy turistai ut alkalmával Schweizba. Ez is bizonyitott, ugyanis egy államfö nem fog járkálni ugy Europában, hogy a biztonsagi szervek arrol nem tudnak. A meglepö, hogy a választások elött paar hettel visszahozatták az aranytartalékot. Ezt a magyar kormány tette nyilvánossá miután a Schweizer szervek is igy nyilatkoztak.
libellle
@Eriksson:" Bár az is igaz, hogy Ausztriában a nép nyomására egy működésre kész atomerőművet zártak be. Ugyanezen okból az olaszoknál sem épült újabb erőmű. De ez egy egészen más történet." Mennyire meglepö, hogy a ruskik két ujonana épült saját chernobili katasztrofás atomerömüveiket nem kapcsolják be ugyanis rettenetesen megdrágilna az áram. A ligethez, mindig nagyszerüenek tartottam embereket aki bátrak voltak ahhoz, hogy megakadályozzanak olyan kész dönteseket mint a liget kiirtása, mert valakik meg szeretnének gazdagodni. esetleg orbán lánya vagy meszáros. Egy katastrofa, hogy budapest "zöld tüdejét" csak egy tollvonással ki akarnak irtani mert valakiknek valamiert ez az érdekük.
libellle
@Shikari: Mondjuk az atomerőmű is más, de arra is ezer engedély kell. Ha ezek megvannak, milyen alapon akadályozod meg? Ha nem tetszik a szomszéd házának a terve, kifekszel a behajtójára tiltakozni? nem nekem irtad de engedj meg nekem egy választ. Ugyanis az atom egy csendes ellenben biztos kegyetlen halál. Adig amig azt emberek müködtetik és hibáznak sosem lehet biztonsagos. Chapeau egy ország kormányának aki ugy dönt, hogy nem üzemeltet be egy biztos halált okozo létesitmenyt.
Eriksson
@Shikari: Mondjuk az osztrák (meg sok nagyobb területű állam) esete annyiban is más, hogy rengeteg természeti energia lehetősége adott. Nálunk, kicsiny országunkban erre nem sok lehetőség van, így marad az atomenergia. De nem erről akartam beszélni, csak a nép hangjának erősségére akartam felhívni a figyelmet.
Persze, ha valami épül, szépül kis hazánkban, az sokaknak csípi a szemét, mert másra kellene költeni. Ha meg nem épül, akkor ellopták a pénzt a szemetek. Ebben soha nem lesz egyetértés.

A híresen híres görög demokrácia nem úgy működött, hogy mindenki azt mondott, csinált, amit akart. Dehogy! A városállamok rendelkeztek önálló döntési jogokkal, de ott is az elöljárók mondták meg, hogy mi fog történni a politikában. A népeknek meg maradt a kefir és kecskesajt.
libellle
@Shikari: @Eriksson: propeller.hu/itthon/3349515-1000-fos-telepules-ami-rogton-ket-sportcsarnokot-kapott#v2156086 öszinten ti ezt normális lépéseknek tartjátok. èn voltam negy-öt évell ezelött egy budapesti korházban. Egyszerüen katasztrofa. még az ötven évvel elötti nemet korházi agyakkal volt berenzdezve. Magyar kollegákkal jártam ott. Idöközben fel kelett keresnem egy toilettet a korházban és nagy rémületeme amikor egy kisse erössebben zártam az ajtót az oldal abalak elindult irányomba. Talán ide kellene a pénzeket költeni a haszontalan felesleges billiardokat elérö stadionok helyett. Megértenem valamennyire, ha egy Nemetorszag költene horibilis összegeket stadionokra ( amit nem tesz) hiszen fußball világbajnokok vagyun és jegyzik a neme-fußballt de magyart hol?
libellle
@Shikari: természetesen meg lehet akadályozni, hiszen a nép a suveren a többi akik mint kormánynak nevezik magukat a nép szolgái.
Eriksson
@libellle: Az oroszoknak van még az atomon kívül ezerféle energiatartaléka, de mi mit kezdjünk ezen a 93 030 km²-en? Amúgy meg körül lehet nézni, hogy a világon hány atomerőmű üzemel.
A ligetprojekttel kapcsolatban: Tényleg sajnálatos, hogy minden talpalatnyi zöld területet be akarnak építeni, de az már demagóg szöveg és rossz beidegződés, hogy csípőből rávágod, hogy kiknek az érdekében. Van rá bizonyítékod?
Eriksson
@libellle: Szerintem az Eü-vel ott van baj, hogy rengeteg mindent elvárnánk a szolgáltatástól. Éttermi színvonalú étkeztetést a kórházakban, porcelán tányérokat, ezüst evőeszközöket, wc papirt, damaszt ágyneműt, meg ki tudja még, mit nem. Aztán ott van a személyzet. Több orvost, ápolót, több fizetést nekik. Az épületek állaga olyan legyen, mintha most épült volna. Stb, stb.
Ezzel szemben mit teszünk mi betegek és nem betegek? Nem szívesen fizetünk eü. hozzájárulást, nem akarjuk a fizetős beavatkozásokat, jajgatunk a várólisták miatt, milyen dolog az, hogy nem mi vagyunk az elsők a sürgősségin, ha már elestünk és beütöttük a könyökünket.
S mindezt ingyen-ingyen-ingyen, a de az ellátási színvonal ütögesse a plafont.
A sportbefektetésekkel kapcsolatban mindig az jut eszembe, hogy az egészségesekre sem árt néha gondolni, mert nekik is lehetnek igényeik.
Eriksson
@Shikari: Igen, felszólalhatott és szavazhatott. S azzal kész is. Megnyugodtak, hazamentek.
Gondolod, hogy megépült volna az Akropolisz, ha az éhes embereken múlik?
libellle
@Eriksson: Nallunk és az egész nyugaton nincs plus fizetös egészségügy. Természetesen mindenki fizeti brutojának megfelelöen auz egészségügyi hozzájárulást. Nincs damaszt és silber de tisztaság rendezett sterilizált ágyak és az étkeztetés normális.www.google.de/search?q=essen+im+krankenhaus&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiMj_-cn9raAhXRCOwKHY1VBVkQsAQIPg&biw=1920&bih=974
megfelelö az etkezés passitva a patiens betegségéhez.
teuton
@Eriksson: Ajanlanam neked, hogy olvasgass, de ezt mar többször megtettem. Sajnos hiaba, ha valaki nem tid/akar olvasni! Ezert olvassa fel es magyarazza el neked valaki, hogy hogyan müködnek külföldön a betegbiztositok! Miert nyeresegesek, miert van rendes orvosi-korhazi-gyogyszerellatas, halapenz nelkül!!! Szivesen szolgalok peldaval, kepeket is küldenek neked, ha lehetne itt. A mostohalanyom kijött nehany eve Nemetorszagba latogatoba. Nem volt semmifele biztositasa, se magyar, se nemet. Vesegyulladas lett, görcsökkel. A korhazban felvettek mindenfele igazola nelkül, 5 napig bent volt. (olyan jonak talalta, hogy meg szivesen maradt volna nehany napot!) Mindenfele vizsgalat, gyogyszer, stb. ingyen volt, senkinek semmit nem kellett fizetni! Napi 3x etkezes az agyhoz szallitva (3-5 fele kajabol lehet elöre valasztani!), mindenfele ital (tej, tea -20fele filter-, kakao, kave, viz) ingyen, a latogatoknak is, 3agyas szoba fürdövel-veceve, tevevel es legkondival. UTOLAG lett elintezve, hogy az anyja betegbiztositasan keresztül le lett rendezve. Mindezert napi 10 eurot (kevesebb, mint az atlagoraber!) kellett fizetni. Nem luxus diplomatakorhaz, hanem egy videki, 16ezres varoska korhaza, ami kivülröl mint egy 5csillagos szalloda nez ki. A legmeglepöbb pedig, hogy a betegbiztositok (van vagy 300!), 20 milliardos nyereseget zsebeltek be 2017-ben. A betegbiztositok üzleti alapon dolgoznak, a konkurrenciaharc miatt különbözöek, de alacsonyak a dijak, ugyanis az alapszolgatatas törvenyileg kötelezöen azonos. A különbseg csak annyi, hogy milyen plusszszolgaltatast nyujtanak. Pl. az egyik fizet 80%-ot a jogakurzusbol, a masik a fitnesszstudiora, a 3. meg akupunkturara. Most pedig leülhetsz a meglepetestöl, mindez 6,5-7,5%-a a dolgozo fizetesenek! Jöhet a magyar összehasonlitas!
teuton
@Eriksson: Na akkor meg egy pelda a -szerinted- tulzott magyar elvarasokhoz az egeszsegügyben... Az unokam lyukkal a sziveben született. Nem lehetett rögtön operalni elöször varni kellett, amig megerösödik. Amikor megis veszhelyzet volt, helikopterrel szallitottak Münchenbe, majd vissza Lipcsebe. 1 honapig az egyetemi szivklinikan volt az anyjaval, külön karantenos szobaban. A fiam a szomszed epületben kapott egy garzont ezidöre, termeszetesen neki is teljes ellatassal. Mindezert 5 eurot (kb. 20 percnyi atlagoraber!) kellett naponta mint jelkepes hozzajarulast fizetni! Most 1 honapra csaladi kurara küldtek öket. Abban az epületben van 3 csalad egy termeszetvedelmi területen Berlin mellett, ami korabban az NDK allamföjenek es miniszterelnökenek (Willi Stoph) a villaja volt! Mindezt teljesen ingyen! Varom az összehasonlitast a magyar egeszsegügyi viszonyokkal! Mert te bekesen tudomasul veszed, hogy az oktatas es egeszesegügy helyett stadionokra, plakatokra, keritesre, meg egyeb medias nephülyitesre megy el az EUs tamogatas meg az adofizetök penze...
Eriksson
@Shikari: Sokan azt hiszik, hogy bármit megtehetnek, mert demokrácia van. De ez nem igaz, mert a polgári demokrácia nem az egyénért van, hanem a közösségért. Élni és élni hagyni.
Eriksson
@teuton: Nem kell arról olvasgatnom, amit első kézből tudok. Vannak barátaim Európa különböző (nyugatinak számító) államaiban. Némelyekben a beteg orvost se lát, csak szakképzett asszisztenciát, máshol meg mindenért fizetni kell, komoly várólisták mellet. Vagy vegyük Amerikát, ahol egy komolyabban beteg páciensnek inge-gatyája, minden vagyona rámehet a kezelésére.
Eriksson
@teuton: Nem lehet összehasonlítani egy kivételesen jó gazdasággal rendelkező ország lehetőségeit, egy mindenkor gyarmati sorban tartott szegény ország lehetőségeivel.
Az a kivételes helyzet ami a kisunokáddal átéltetek, az itthon is kivételesnek számít. Ugyanazokat a kezeléseket, körülményeket itt is megadják.
Nem beszélve a magyar orvosok világszínvonalú hozzáértéséről.
Eriksson
@Shikari: Ez így igaz!!! Ettől demokrácia a demokrácia és nem kap teret az anarchia.
libellle
@Eriksson: Hol kell az orvosi ellátásert nyugaton fizetni???
libellle
@Eriksson: Magyarország olyan ország ameelynek a az egyik legnagyobb lehetösé lenne megujuló energiát finansierozni. A napfény a szé mind adott. Elgondolkodtál azon, hogy milyen draga lesz az áram amire az az erömü megépül, ha megépül. Ma lehet 9 forintnak megfeleö összegert energiát vasarolni az Europai piacon. A megépülés után kénytelenek lesztek csak az atomenergiat fizetni ami 114 forint lesz kW-ként. De ki tudja mennyivel draágább lesz az.
libellle
@Shikari: " Az eljárások mennyisége nem mérvadó, hiszen attól, hogy eljárás folyik ellened, még nem vagy szükségszerűen bűnös. Ezt ki kell mondani ítéletben." Pontosan ezert van 41 eljárás Magyarország kormánya ellen hütlen EU-s pénzek kezelése miatt. Az itelet ki van mondva és ezután indotották el az eljarást. A végeredmények pénzek visszatéritése plus büntetések. De ezeket mind te és a többi polgárrok fizetitek.
libellle
@Shikari: " Rendben, te a népfelség elvére hivatkozol. Ki, milyen esetekben és milyen ügyekben, mi alapján dönti el, hogy a demokratikusan választott kormány döntéseit felülbírálja? Erre kíváncsi lennék!" Nézd meg mire esküszik fel majd orbán vagyis miket mod. Mindazokat be kell( lene ) tartania. Azt gondolom ott is van valami hasonló, hogy a mindent meg tesz, hogy fajdalmat, kárt a nemzettöl elharitson és a nemzetet megvédje. Isten ugy segitse Na!! Miután egy teljesen felesleges idejét multa atomkraftwerk a nemzet egészseget kárositja igy a nép ellendöntést hozhat egy demokraciában. Az egészsegügy nem igazán állja a szó a helyét itt is dönthet a suverén hogy billardos tetelekben teljesen felesleges stadionokat épitsen a kormány vagy pedig ezeket a ahoribilis összegeket az egészségügyre a nemzetre költse. Es még több száz olyan esetek ahol a suverén joga a döntés. De ezeket felsorolni, sehol nem végzünk. Ez a demokracia. Csupán megemlitem, demokratikusan választott kormány, a nemzetközi megfigyelök ennek az ellenkezöjét állapitották meg. Nem volt igazságos és egyenlö a kormánypárt szinte minden mediat kisajátiott a saját gylölekampányara. Ezenkivül sok helyen nem stimmeltek a szavazatok. A system "error" után pedig már semmit nem lehetett követni. .
Eriksson
@libellle: Van fogalmad, mekkora befektetés a megújuló energiák berendezései? Kicsi ország ez. Se szele, se vize, se elegendő napfénye, se bányászata nem jelentős annyira, hogy lefedje a szükségleteket.
Európa piacról való kizárólagos energiavásárlás azt jelentené, hogy függő lenne az ország, ez viszont hosszú távon nonszensz. Bár úgy tudom, hogy a kormány több energiapiacot visszavásárolt már, amit a szocik sorban eladogattak, anno.
Úgyhogy ne aggódj annyira az ország jövőjéért, mert így vagy úgy, de meg lesz oldva a probléma.
Ördögvadász
A szíriai háború csak a kezdet. Elõkészület egy nagy háborúhoz. Vak, aki ezt nem látja.

Mire megy ki it a játék? Egyértelmü, a siíta iszlám megsemmisítése, szétverése.
Ezt csinálja évszázadok óta a sátáni vatikán. Amit nem lehet a katólikus egyházba, vagyis a sátáni hierarkiába beolvasztani, azt meg kell semmisíteni.

Egy nagy háború elõkészítésén dolgozik jelenleg az imperialista elit a vatikán megbízásában.
Ezt megírta már a nagy jezsuita ész, Albert Pike 1871-ben a Moral and Dogma-ban.
Egy nagy háború elõtt állunk Izrael és a siíta izlám között, ami az egész világra ki fog terjedni.

Mert így akarja ezt a vatikán!
libellle
@Eriksson: Rengeteg szél és nap van ott. nállatok. Vannak is szelmalmok, az osztrák határ közelében. Joval olcsobb lett volna vagy lenne szélmalmokat és napenergiara költeni mint egy csendes halalt hozo atomenergiara. Amire azokat a költségeket visszafizetitek te és én már valoszinü nem élünk ellenben az unokad vagy unokaitok azt még mindig nyögik. Nem agodom az országért ellenben agodok mindannyiunk egészsegéert, ugyanis a káros atomfelhö nem marad ott határokon belül. Nos még mindig nem szabad az ut, ugyanis meg kell várni a biroság határozatát.
Eriksson
@libellle: Bizony nem marad határon belül a káros atomfelhő, az már biztos. Szerinted ezek közül melyek a legveszedelmesebbek?
cms.sulinet.hu/get/d/72c71277-5baf-409d-a595-8ac8338d998f/1/5/b/Large/atomeromuvek_europaban_nagyitott.jpg
libellle
@Eriksson:www.bmu.de/themen/atomenergie-strahlenschutz/nukleare-sicherheit/aufsicht-ueber-kernkraftwerke/kernkraftwerke-in-deutschland/ ennyi van ténylegesen. Ezek müködése is behatárolt. Nem is kivánunk ujakat épiteni. Ez csupán azert küldöm, hogy lásd mennyire nem uptudate az informáciod. Ehelyett épitünk rengeteg szélmalmokat és napenergia a jövö.
Eriksson
@libellle: Jól teszitek.
A képpel nem Németország atomenergia termelését akartam demonstrálni, hanem úgy általában Európáét. Ha baleset adódik valamelyikben, legfeljebb az számít, merről fúj a szél.
Nem kell ám minden lehetséges rosszért Magyarországot okolnod.
libellle
@Shikari: nem az irányitást kell átvenni. Ellenben nem kell a kormáynyal mindenben egyetérteni. Ezert joga van a suverennek a helytelen, káros döntesek ellen fellépni.
teuton
@Eriksson: Ekkora baromsagot! Hanyszor voltal barmelyik nyugat-europai orszgaban mint dolgozo biztositott valamelyik betegbiztositonal? Persze, a barataid meselik.. Ismerös mese, a szomszedom sogora anyosanak az unokatestvere beszelt valakivel, akinek a munkatarsa nagyapja mondta... Szerintem fogalmad sincs rola, hogyan müködik a betegbiztositas, nyugdijbiztositas, rokkantsagi ellatas es az apaolasra szorulok apolasa! pontosan ugyanugy zagyvalsz össze valamit, amiröl fogalmad sincs, mint akik allandoan migransoznak, de meg a szo ertelmet sem tudjak! Varolista termeszetesen mibndenütt van, de nem kell vecepapirt vinni a korhazba es a halapenz fogalma teljesen ismeretlen! Mert az orvos es apoloszemelyzet fizetest kap, abbol el! Amit meg arrol irsz, hogy a beteg nem lat orvost, az sima hazugsag. Korhazba sem kerülhet valaki anelkül, hogy a haziorvos es egy szakorvos elötte ne latta volna es utalna be! Amikor 5 napra kivizsgalason voltam a korhazban, az osztalyos. szak- es egyeb orvosok mellett 3 föorvossal beszeltem. Inkabb arrol nyilatkozz, amit ELSÖKEZBÖL, szemelyesen ismersz, nem masod-harmad-tizedkezböl kapott remtörteneteket kell terjeszteni, mint pl. no-go-zonakrol... Magyar korhazban szerencsere nem voltam vagy 40 eve, de a lanyom tud rola meselni, van összehasonlitasi alapja! A delpestiben volt nehany napot. Az agynemü koszos volt, a kaja ehetetlen es megkönnyitettek 30000 forinttal, halabol... A helyi kisvarosi nemet korhazunkban meg 5 nap utan szivesen bentmaradt volna...
Eriksson
@teuton: Te nem voltál magyar kórházban, én nem voltam német kórházban, nem óhajtok olyasmin veszekedni, ami nincs " ELSÖKEZBÖL".
teuton
@Eriksson: Na megint kibukott, hogy ki az analfabeta! Nem irtam, hogy nem voltam soha magyar korhazban! Te viszont allitolag elsökezböl tudod mi van Nyugaton, mert mestek az ismeröseid. Azonkivül volt sajnos nehany csaladtagom az utobbi evekben MO-on korhazban, ez elsö kezböz szarmazo informacio. Mostmar inkabb vonatra ül es nemet korhazba megy, ha gond van... Akasrz ELSÖKEZBÖL szarmazo, szemelyesen keszitett fotokat is latni? Küldenek nehany tucatnyit a betegszobarol, kajarol, tisztasagrol, stb.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.