Telefonon egyeztetett Vlagyimir Putyin orosz elnök és Karen Karapetján ügyvezető örmény kormányfő. Mindketten egyetértettek, hogy nem kell előrehozott választás az országba.

Az örményországi válsághelyzetet kizárólag a jog területén, az érvényes alkotmány keretei között, a 2017 áprilisában megtartott legitim parlamenti választások eredménye alapján lehet rendezni – állapította meg Vlagyimir Putyin orosz elnök és Karen Karapetján örmény ügyvezető kormányfő csütörtöki telefonos megbeszélése során.

Putyin nem tartja jó ötletnek az előrehozott örmény választást

Fotó: wikipedia/Kremlin.ru

A Kreml sajtószolgálatának közleménye szerint Putyin és Karapetján kiemelte a parlament általi, május 1-re beütemezett miniszterelnök-választás fontosságát. Az orosz elnök szerdán az örmény államfővel, Armen Szarkiszjánnal folytatott telefonbeszélgetést, akivel egyetértett abban, hogy Örményország belső válságának mielőbbi meghaladása érdekében az ország összes politikai erejének önmérsékletet és felelősségteljes magatartást kell tanúsítania, valamint készen kell állnia arra, hogy "a fennálló problémákat szigorúan az alkotmány keretei között folytatott, konstruktív párbeszéd révén oldják meg".

Szerdán Moszkvában tárgyalt Armen Gevorkján örmény miniszterelnök-helyettes, Edvard Nalbandján ügyvezető örmény külügyminiszter, valamint a jereváni parlament több képviselője.

Az örmény parlament által miniszterelnökké választott korábbi államfő, Szerzs Szagrszján, Örményország Köztársasági Pártjának vezetője az ellene akkor már 11 napon át tartó tüntetések hatására hétfőn lemondott a kormányfői posztról. Ügyvezető miniszterelnökké Szargszján korábbi első helyettese, Karen Karapetján lépett elő. A nem szűnő ellenzéki megmozdulások kezdeményezője Nikol Pasinján, a Jelk koalíció parlamenti képviselője.

A törvény szerint az örmény parlamenti képviselőknek a kormányfő lemondásától számítva egy hetük van arra, hogy új jelölteket javasoljanak a miniszterelnöki tisztségre. Az új kormányfő személyéről várhatóan május 1-jén döntenek. Az örmény parlamentben Szargszján pártja, az Örményország Köztársasági Pártja van többségben.

(MTI)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Erősen szereptévesztésben van az ezredes, Örményország szuverén állam önálló parlamenttel, akkor meg MIT POFÁZIK BELE MÁS NEMZETEK DOLGÁBA !!!
papa.49
Erősen szereptévesztésben van az ezredes, Örményország szuverén állam önálló parlamenttel, akkor meg MIT POFÁZIK BELE MÁS NEMZETEK DOLGÁBA !!!
Horizont
@papa.49: A diktátorok nem tudnak kibújni a bőrükből. Bárhol élnek egy szemét tetű mind.
Putyin kicsi öccse a mi Vikikénk jó kisfiú, tanulékony, szeretettel utánozza a nagy testvért.
Az örményeknek drukkolok.
papa.49
@Jozefina: Tudod ő úgy képzeli, hogy ő a ,,nagy orosz birodalom vezetője,, és ebbe minden volt tagállam beletartozik, csakhogy ez a hajó már elment !!!
advocat
Véleménye lehet. De talán ez már nem a Szovjetúnió. Vagy még mindig nem vette észre?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.