Az Európai Unió intézményeinek tiltakozása ellenére az osztrák kormány szerdán dönteni fog az Ausztriában dolgozó külföldiek gyerekei után járó családtámogatás csökkentéséről, írja a Die Presse. Az új szabályozást az ősszel fogadhatja el a parlament, és 2019-től lépne életbe. Az osztrák költségvetés 100 millió eurós megtakarítást vár tőle.

Ha egy magyar Ausztriában dolgozik, neki is jár az osztrák családtámogatás, még akkor is, ha a gyereke Magyarországon él. Az elképzelés szerint a családtámogatást indexálnák, azaz annak az országnak az árszínvonalához igazítanák, amelyben az Ausztriában dolgozó munkavállaló gyermeke él. Ez csaknem negyvenezer magyar gyereket is érintene.

Osztrák intézkedések miatt negyvenezer magyar gyerek élete válik nehezebbé

A Die Presse épp egy magyar példát hoz. Ha egy Ausztriában dolgozó magyarnak egy gyermeke van Magyarországon, most 172,4 euró családtámogatás jár neki, az új rendszer szerint azonban a jövő évtől már csak havi 93,61 euró lenne ez az összeg. Egy görög vendégmunkás esetében az összeg 172,4 euróról 136,54 euróra csökkenne.

Ez egy olyan téma, amelyben egy platformra került Magyarország és Brüsszel. A kérdés Sebastian Kurz osztrák kancellár és Orbán Viktor januári találkozóján is szóba került, ahol Kurz kitartott az osztrák kormány álláspontja mellett, Orbán pedig azzal érvelt, hogy legyen igazságos a rendszer, mindenki kapja meg azt, ami neki jár, a vita pedig végső soron dőljön el Brüsszelben.

(index.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Pedig lehet, hogy Brusszel megis Kurznak fog igazat adni, mert minden szocialis juttatas minden orszagban csak az ott elo es dolgozokra vonatkozik.
Nincs az az orszag, aki ne rokkanna bele gazdasagilag, hogyh a sajat orszagan kivulre osztogatja a szocialis juttatasait.
Tobbek kozott ez is egy oka volt a Brexitnek, amikor minden bevandorlot azonnal magas munkanelkuli segellyel meg egyeb csaladtamogatasi kedvezmenyekkel latott el, akkor is, ha a gyerekek Magyarorszagon laktak.
Ebben az egeszben most nem tudom tamogatni az esz nelkuli hataron kivuli kiajanlast.
Ugyanis ugyanezt varnam el az ukran nyugdijasokkal szemben is: ha nem elnek es soha nem is dolgoztak Magyarorszagon, nem is fizettek sem adot, sem TB jarulekot ott, akkor ne is kapjanak ok sem egy filler nyugdijat sem.
Ha azt nezzuk, ugyanigy jarnak el itt is a polgarokkal: peldaul ha valaki itt nyugdijas lesz, es fel evnel tovabb el tavol a hazajatol, akkor a kormanyzat, nem fogja neki kifizetni az amugy mindenkeppen jaro nyugdijat sem, mert feltetelezik, hogyha egy masik orszagban elek tartosan, akkor van mibol.
Azokat sajnalom, akik ingaznak, igy rengeteg idot es uzemanyagot aldoznak a kinti jobb fizetesert, bar teny az, hogy akkor laksat sem kell keresniuk Ausztriaban meregdraga penzert.
Mindenkeppen dilemma, az viszont nagyon megragadta a figyelmemet a cikkben, hogy hogy letezik az, hogy a koldokzsinoron elo gorogoknel is sokkal jobb a szocialis helyzet, mint a mi szarnyalo gazdasagunkban.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Na de a csutigörény azt mondta ,,ő eljár a munkavállalók érdekében az osztrák kancellárnál,, LÁTHATÓAN SIKERÜLT NEKI, EZ IS ÚGY MINT BÁRMI MÁS, EZT IS ELBASZTA !!!
Eladott Ország
@papa.49: A csúti kancigányt nem érdekli az osztrák intézkedések. Kellenek neki és a strómanjainak az itthoni olcsó munkaerő, úgyhogy kussoljon a paraszt. Ne má' itt európai bérfelzárkózás.
Pálinkafőző Rézüst
@babp1982: írjál neki...Úgysem érdekli...:))
babp1982
@Pálinkafőző Rézüst: minden degenerált faszfittyet ide engednek-:))
Pálinkafőző Rézüst
@babp1982: a propit egy fideszközeli média vette meg, azóta trágyalé lett a színvonal... Régen jó volt, a kezdéstől itt vagyok, ( cca. 10-11 éve). Ahhoz képest ez már dupla nulla... Persze akkor még voltak modik. Engem is 3X tiltottak ki... :)))) És szinte mindenkit . De ez kellett! Ami most van, azt föntebb jellemeztem...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.