Úgy tűnik, enged a hatalom Örményországban, és békés úton rendezik a jelenlegi kormányválságot – mondta Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Úgy tűnik, hogy enged a hatalom Örményországban

Tüntetők követelik Nikol Pasinjánnak, az örmény ellenzéki tiltakozások vezetőjének a kormányfővé választását Jerevánban 2018. április 26-án. Pasinján ugyanezen a napon a parlamentben tárgyalt, hogy támogatást szerezzen miniszterelnök-jelöltségének. Az örmény törvényhozás május 1-jén választja meg az ország új miniszterelnökét. (MTI/AP/Szergej Gric)

Kis-Benedek Józsefet arról kérdezték, hogy a kormányon lévő örmény köztársasági párt (RPA) szombaton bejelentette, nem állít saját jelöltet a miniszterelnöki posztra. A szakértő elmondta: a parlament, amelyben a kormánypártnak viszonylag kis többsége van, kedden készül új miniszterelnököt választani. Szerinte ha a Jelk liberális pártszövetség jelöltje győz, nem lesznek összetűzések.

Közölte: most úgy tűnik, az örmény kormányválságnak "olyan nagy nemzetközi hatása nincs", megmarad belpolitikai konfliktusnak. Kis-Benedek József hozzátette: remélhetőleg nem lesz külföldi beavatkozás, mint ahogy arra eddig sem volt példa.

Az április közepén miniszterelnökké választott Szerzs Szargszján volt államfő egy héten belüli távozását tüntetésekkel kikényszerítő ellenzék vezetője, Nikol Pasinján korábban azt állította, hogy az RPA néhány képviselője kész lenne egy "nép által állított jelöltre" szavazni, aki ő maga lenne.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cikicakk55
Már úgy megörültem,hogy nálunk történik ez. Nem az utolsó szónak kéne lenni,hogy Örményországban,hanem az első szónak. Nálunk is van rengeteg tüntető,de mi nem tudjuk elérni,hogy a ME. magától lemondjon. Azt fogjuk esetleg elérni majd valamikor,hogy az EU végre tényleg befejezi a Kormány pénzelését és akkor Orbán farka felvágva menekülne el az országból. Remélem nem lesz ideje,se neki se a holdudvarnak. Szerencsére már az egész földtekén,minden földrészen tudják,hogy ez a pici országot milyen nagy G vezeti. Így talán nem lesz olyan földrész ahol szívesen befogadnák.Talán Ázsiában még van esélye,bár ott egy év alatt kiverik belőle az összes pénzét és a pin-kódját a bankszámláknak. Aztán mehet Szibériába követ törni.
png
Innentől kezdve még bénább a magyar nép... meg a lengyel, a két jó barát.
Még Szlovákiában is többet értek el a tüntetésekkel.
Tudod mi a különbség tüntetés és tüntetés között?
Ha a kormány nem teszi, amit a nép akar, akkor kiegyenesítik a kaszát, és megindulnak.
De ez a magyarféle, bulizásba hajló, "tízre otthon vagyunk anyu" típusú békemenet semmire nem jó, mert nem érzik az érintettek veszélyesnek (és ezzel nem a 2006-os típusú rendebontásra gondolok, hanem a komoly erőre, akik békésen, de határozottan, és a végsőkig elkötelezve űzik és hajtják az igazukat).

És ez az ellenzék bűne, most már sokadik év óta!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.