Kevesebb támogatás, több befizetés, ráadásul szigorúbb ellenőrzés – így képzeli el az Európai Bizottság a 2020 utáni uniós költségvetést.

Az Európai Bizottság a jogállamiság követelményeinek meglétéhez kötné az uniós kifizetéseket a következő hétéves költségvetési időszakban (2021-2027)

– közölte Jean-Claude Juncker, az uniós bizottság elnöke szerdán.

Brüsszel bekeményít – az uniós kifizetéséket a jogállamiság meglétéhez kötnék

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke beszél az Európai Parlament plenáris ülésén az uniós költségvetési tervezet bemutatása előtt Brüsszelben 2018. május 2-án. (MTI/EPA/Olivier Hoslet)

Juncker az Európai Parlament brüsszeli plenáris ülésén az uniós költségvetési tervezet bemutatásakor elmondta, hogy az adófizetők pénzével való felelős kormányzás érdekében az uniós bizottság – most első alkalommal – "a jogállamisághoz kötődő új mechanizmussal biztosítaná a hatékony és eredményes pénzgazdálkodást".

A brüsszeli testület közleménye szerint az újonnan javasolt eszköz lehetővé teszi az unió számára, hogy "felfüggessze, csökkentse vagy korlátozza az uniós finanszírozáshoz való hozzáférést a jogállamiságot érintő hiányosságok jellegével, súlyosságával és hatókörével arányos módon".

Ilyen határozatra az elképzelés értelmében az Európai Bizottság tesz majd javaslatot, és elfogadásáról a tagországok kormányait képviselő Tanács dönt.

Brüsszel költségvetési eszközökkel is védeni szeretné a fellépő kockázatoktól az Európai Unió jogállami rendszerének fennmaradását

- húzta alá Juncker.

Az új mechanizmus nem egyes tagállamok ellen irányulna, hanem általánosan alkalmazható lenne, mivel az unió struktúrájához tartozó alapvető eszköz létrehozást jelenti – közölte a bizottsági elnök.

Brüsszel bekeményít – az uniós kifizetéséket a jogállamiság meglétéhez kötnék

Nigel Farage brit európai parlamenti képviselő, az Európai Uniót ellenző legnagyobb brit párt, az Egyesült Királyság Függetlenség Pártja (UKIP) volt vezetője és Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke az Európai Parlament plenáris ülésén az uniós költségvetési tervezet bemutatása előtt Brüsszelben 2018. május 2-án. (MTI/EPA/Olivier Hoslet)

Deák Dániel: Brüsszel megbélyegezne

A jogállamisági vizsgálat keretében bizonyos országoktól elvonhatnak uniós forrásokat, ezt nem lehet megvalósítani. Nincs az a jogállam, nincs az a jogrendszer, amiben ezt végre tudnák hajtani

– fejtette ki Deák Dániel, a Figyelő főmunkatársa.

Hozzátette, gazdasági nyomásgyakorlás a költségvetési terror meglebegtetése a következő uniós támogatási időszakra lehetséges.

A Figyelő főmunkatársa hangsúlyozta:

ennek hátterében a migráció áll, Brüsszel így próbálja megbélyegezni a bevándorlásellenes országokat, főként Magyarországot és Lengyelországot.

Forrás: MTI, Origo, Figyelő, HVG

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
A néppárti pártcsalád vezetősége rendelte be országunk büszkeségét, mert mintha már nekik is kezdene elegük lenni a harcos félistenből. Ja, akkor jó. Csak egy kis udvariassági viszont látogatásról van szó. Biztosan lesz majd zizi, ropi, pogácsa. Megdumcsizzák a keresztény értékeiket és mindenki mosolyog, mint a vadalma. Orbán Viktor és népi, valamint nemzeti zenekara ugyan eddig vigyorogva dörzsölgette a markát, hiszen a hetes cikkely bevezetéséhez egyetértés kell, a fővezér azonban megállapodott Lengyelország hasonlóan illiberális vezetésével, hogy jól megvédik egymást, vétóznak és akkor nem lehet megindítani az eljárást. A pofáraesés azonban csak késett, nem maradt el.
csipetke
Az EU-nak ezt már rég meg kellett volna lépnie.Nem mostanában derült ki,hogy milyen irgalmatlan nagy összeget lopott el a fidesz.Baromi lassan mennek a dolgok a bürokrácia miatt.
Azt se értem,hogy a nemzeti vejkó miért van még szabadlábon?
Rockxy
A brüsszeli rezsim megjátssza, hogy nem is tud semmit az alaptörvény érvénytelenségéről.
És jogállamiságot kér számon egy Magyarország nevű cégtől.
A jogállamiság meg nem is létezik sehol a világon.
Az állam eleve egy erőszakszervezet, a lakosság ellen alakult meg.
Dehát a jogról lehet papolni, mert vannak birkák, akik bekajálják.
Eladott Ország
@csipetke: kolozsvaros.com/2017/11/08/a-miniszterelnok-vejenek-nevet-szadra-ne-vedd/
A miniszterelnök vejének nevét szádra ne vedd!
azonnali.hu/attachment/0006/5001_copy_1_borze_lazar_tiborcz_nyito.jpg
Lázár János tudtával és beleegyezésével megtollasodott miniszterelnöki vő kiül a kirakatba a kormány második emberével, és ehhez senkinek semmi köze. Milyen ország az, ahol lassan egy választott képviselő sem veheti a szájára a miniszterelnök vejének a nevét, mert megkapja a pofájába, hogy ő egy szarházi, aki mások sikereire irigy?
lusta
Ebben az a legcsodálatosabb, hogy minderről már egy jó ideje írogattam. Nem volt nehéz, elég volt, most csak egy példa, de van több is, Günter Oettinger több megnyilatkozását elolvasni. Már régóta dolgoztak a fijjugg kicselezésén és most sikerült is. A figyelős muksónak ajánlom, hogy a nettó befizető országok választópolgárait is qurvára zavarja, hogy vannak országok, akik nyíltan uszítanak az uniós elvek és értékek elllen, ugyanakkor két kézzel markolják fel az uniós támogatásokat, amik nem az adott ország gazdasági érdekében kerül felhasználásra, hanem csak egy szűk előre meghatározott réteg gazdagodását szolgálja.
vladimir putin
@Shikari: azt sem tudod, hogy mi a demokrácia, úgyhogy nem is igényelném a "felsorolásodat".
vladimir putin
a gyökér fidesz szavazók azt se tudnák, hogy mi történt, csak annyit látnak,
hogy elmarad a "segíjjj", de "HÁLA ISTEN NINCSENEK MIGRÁNCSOK!"
papa.49
Elfogyott a cérna Brüsszelben, nincs min csodálkozni a csutigeci azt hiszi hogy ő kapja a pénzt, pedig azt az ország kapta, hogy rendbe tegyék az országot !!!
Az a pénz elég lett volna felzárkózásra, de sikeresen ellopták az összeset !!!
Csizmás Kond
...a bajok ott kezdődnek, hogy a zuniós nagykutyákat a zunión kívüli pénzguruk irányítják.
Arra kéne törvényt hozzanak, hogy pl. a zuniót ne az ámerikai piac vagy a közelkeleti politika szájaíze szerint irányítsák, hanem az saját érdekünk szerint, az unió polgárainak a követelménye szerint.
mariaberta
Éppen ideje volt, csodálom,hogy eddig is hagyták,hogy a nagyvezír pénzkiadó automatának nézték őket.
human
Ebből a lényeg, hogy 2021-ig még szabad rablás van ahogy eddig.
magyarbakancs
@Shikari: "A senkik által meg nem választott, árnyékhatalom által pénzelt hazaárulók nem tűrik a demokráciát!"
Nem szeretném minősíteni ezt a süket ,hülye dumát de kire gondoltál?
Commenter
@Eladott Ország: Az a röhögőgörcs...Nigel Farage szerint mi olyan vicces?!
magyarbakancs
A Reggeli 7 órási MAGYAR KIRÁLYI -TV-ben sugárzott HÍRADÓBA azt mondták azért ment Bruselesbe Orbán néppárthoz,hogy meg beszéljék a jövő évi EU-s parlamenti választást.
Pont ez a jogállamiság meg csúfolása ,hogy a hírekben is hazudnak.
kereső
@Commenter: biztosan azon derül ilyen jót,hogy mennyire sikerült hülyére vennie az angolakat a brexit-tel.
magyarbakancs
@Shikari: A Felsorolt embereket a a saját ország választói jutaták be a az EU parlamentbe mivel képviselők.
magyarbakancs
@Shikari: Na meg azok is képviselők kiket a Fidesz előszeretettel Brüsszeli bürokratáknak titulálnak.
Commenter
@kereső: pont Farage volt a Brexit szószólója. A brit "Torgybán". Ő sem jobb Orbánnál.
Eriksson
Az uniós kifizetések gazdasági haszna visszakerül a feladóhoz. Ha csökkentenék az uniós kifizetéseket, saját magukat lőnék lábon.
Azonkívül ez a több pénzt adok, kevesebb pénzt adok ígérgetés, ijesztgetés, színtiszta és nyílt korrupció, mivel pénzzel akarják megvásárolni a tagállamok együttműködését.
De mindegy is, hogy mit mond Juncker, ez a döntés már nem az ő kompetenciája lesz.
verőce21
Szegény Dobót ma kiátkoznák, mindennek elmondanák! Brüsszel megvonná tőle a puskapor támogatást!
Azontúl a várkapitány édesapja, a kezébe ragadta a támadó törökökre dobandó kövek felett a kizárólagos rendelkezés jogát, ami sérti a piaci szabad verseny szabályait… :)
F_Viktor
@human: Írod:
"Ebből a lényeg, hogy 2021-ig még szabad rablás van ahogy eddig."

Már nem nagyon van mit ellopni, semmitsemér jankó és csapata szinte kisöpörte a padlást, a 2020-ig járó támogatást szinte teljes egészében szétosztotta a haveroknak.

"Már szinte a teljes 2020-ig járó uniós költségvetési keretet odaítélte a kormány"
www.portfolio.hu/unios-forrasok/gazdasagfejlesztes/mar-szinte-a-teljes-2020-ig-jaro-unios-koltsegvetesi-keretet-odaitelte-a-kormany.279966.html

"Orbánék március 15-ig elszórják a 2020-ig szóló összes EU-támogatást"
168ora.hu/itthon/orbanek-marcius-15-ig-elszorjak-a-2020-ig-szolo-osszes-eu-tamogatast-144096

Valószínűleg most majd nagyobb ellenőrzések után fizet az EU, addig a költségvetésből fedezi a kormány az adományozásokat a haverok felé, az EU-s büntik pedig az adófizetők sara lesz.
kereső
@Commenter: na igen. Legalább "olyan bátor"!,mint orbán. Le is mondott otthon,amikor egy kicsit forró lett a lába alatt a talaj a királyságban.
Commenter
@kereső: így van. Farage együtt röhöghetett Orbánnal Verhofstadton. Farage-nak és a UKIP(ez a pártja)-nek már mindegy a brexit miatt kit is röhög ki, Orbánnak viszont az uniós pénzforrások miatt talán (még) nem annyire. Verhoftstadt-ban Orbán egy életre megtalálta az egyik legádázabb ellenfelét...
mackoka46
Nem történik semmi se. Ha nem lesz pénz, a nép szájából is kiveszi falatot. Én akkor lennék nyugodt, ha a jó Isten magához szólítaná és közölné vele, hogy távozz tőlem sátán...
advocat
Ezek? Csak a szájuk jár! Az unió gittegylet! Vagy csak nem szoktak hozzánk. Mert ahova mi belépünk???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.