Carlos Carvalho díjnyertes filmrendező meghalt, miután a népszerű „Wild at Heart” című sorozat forgatása közben egy Gerald nevű zsiráf megtámadta, és halálos sebet ejtett a koponyáján egy Dél-afrikai szafari parkban.

Zsiráf gyilkolta meg a rendezőt egy forgatáson

Fotó: Pixabay.com

A rendezőről pár perccel a támadás előtt még egy fotó is készült, ám akkor még nem sejthette, hogy többé nem látja viszont családját. Az esetről a Daily Mail számolt be.

Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy egy zsiráf megölte Carlost. Úgy tűnik túlságosan is hozzászoktunk ahhoz, hogy vadon élő állatokkal dolgozunk, így elfelejtettük mekkora veszéllyel is járhat ez – nyilatkozta megrendülten Van Der Merwe, a stáb egyik tagja, aki a balesetnél közvetlenül a rendező mellett állt.

Épp közeli felvételeket szerettünk volna készíteni a zsiráfról, amikor lendületből egyszer csak megfejelte Carlost. Az állat csupán kíváncsinak tűnt, nem éreztük fenyegetve magunkat a jelenlétében, ráadásul a semmiből jött támadást Carlos nem láthatta előre – mondta Merwe, majd hozzátette: a kétgyermekes apuka legalább 4-5 métert repült a levegőben, miután Gerald összezúzta a koponyáját. – Odamentünk hozzá, akkor azonban már eszméletlen volt. Vér folyt a szeméből és a füléből is, ezért tudtam: nagyon súlyos a helyzet, de soha nem gondoltam volna, hogy meghalhat – mesélte a stábtag. A rendezőt légi úton azonnal kórházba szállították, azonban életét már nem tudták megmenteni, és még aznap este belehalt a fejsérülésébe.

Richard Brooker, a szafari park tulajdonosa is megszólalt az ügy kapcsán, azonban szerinte Gerald nem jelent veszélyt senkire, és a történtekért sem lehet hibáztatni, hiszen ösztönből cselekedett. – Carvalho többször is figyelmen kívül hagyta a biztonsági utasításokat, többek között azt is, hogy ne menjen túl közel a vadállatokhoz – közölte Brooker, aki azt is elárulta: a zsiráfot nem fogják kilőni, továbbra is a Glen Afric szafari park állományának tagja marad, hiszen nem tehet az esetről.

Zsiráf gyilkolta meg a rendezőt egy forgatáson

Fotó: Carlos Carvalho / Facebook

Carlos Carvalho elismert volt a szakmájában, hiszen 2003-ban díjat nyert a Cannes-i filmfesztiválon, illetve az afrikai filmakadémia is jutalmazta munkásságát. Egyik kedvenc rendezése a szafari parkban felvett „Wild at Heart” sorozat volt, ami a forgatókönyv szerint egy állatkórházat üzemeltető brit család és persze a vadállatok életét mutatta be.

Ormánnyal csapta agyon

Carlos Carvalho tragédiája nem egyedi, tavaly egy 32 éves hím elefánt ölte meg gondozóját az észak-thaiföldi Csiang Maiban található állatkertben. A gondozó banánnal igyekezett az elefántot a fürdő felé csalogatni, amikor az többször is rácsapott az ormányával. A férfi a helyszínen belehalt a sérüléseibe. Az állat az Ong bak-akciómozikban tűnt fel, de szerepelt egyéb thaiföldi és külföldi filmekben is.

(Blikk.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.