Horvátok és magyarok ellen elkövetett háborús bűnök miatt körözött szerb férfit fogott el szombaton a román határrendészet a galaci (Galati) dunai kikötőben.

Háborús bűnöst fogtak Romániában

Fotó: Wikipedia.org

Az esetről mind a román rendőrség mind a román határrendészet beszámolt vasárnap a honlapján. A rendőrség közleménye szerint az 50 éves férfi ellen az eszéki törvényszék ítélete alapján szombaton bocsátottak ki európai elfogatóparancsot a horvát hatóságok. A férfi – akit a határrendészet közleménye Stevan B.-ként említ – az elfogatási parancs kibocsátásának napján egy szerb zászló alatti dunai hajó legénységének tagjaként jelentkezett Galacnál a Romániába való belépésre.

A rendőrségi közlemény a nemzetközi elfogatóparancsból azt idézi, hogy a keresett férfi 1991 és 1995 között egy szervezett paramilitáris csoport tagjaként horvát és magyar személyek elleni terrorakciókban vett részt.

A határrendészet közleménye szerint Stevan B. letartóztatását és kiadását azért kérték a horvát hatóságok, mert a férfi ellen egy 1991 szeptembere és decembere között elkövetett tömeggyilkosság ügyében vizsgálódnak.

A galaci táblabíróság szombaton elrendelte a szerb férfi őrizetbe vételét, és még aznap 15 napra érvényes ideiglenes letartóztatási parancsot bocsátott ki ellene.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.