Orbán Viktor kormányfő Magyarországa jelenti az Európai Unió előtt álló egyik legfőbb kihívást, az ország modellértékűvé vált az elitellenes és nativista (a bevándorlókkal szemben a belföldön születetteket előnyben részesítő) pártok számára, amelyek kiábrándultak a nyugati demokráciából, és ellenzik a bevándorlást – írta szerdán a The Wall Street Journal (WSJ) című amerikai napilap.

The Wall Street Journal: Orbán Magyarországa jelenti az Európai Unió előtt álló egyik legfőbb kihívást

Fotó: Pixabay cco

A cikk szerzője kiemelte: Orbán Viktor nemrég kinyilvánította abbéli szándékát, hogy újabb ciklusa alatt célba fog venni bizonyos intézményeket, például különböző, menedékkérőket segítő csoportokat vagy a Közép-európai Egyetemet (CEU), amelyek szerinte veszélyt jelentenek a "magyar társadalom szövetére".

A választás óta ezek az ígéretek máris éreztetik hatásukat a társadalomban, számos ellenzéki vezető, kormányellenes újság és civil szervezet fújt visszavonulót, zárt be vagy dolgozott ki terveket az ország elhagyására – mutatott rá a WSJ.

Mint írták, az utóbbi években Magyarország csendes nyugati szövetségesből azon tagállamok egyikévé vált, amelyek "leginkább akadályozzák a munkát az Európai Unióban és a NATO-ban".

"Európa legnagyobb elit- és bevándorlásellenes pártjai – például a francia Nemzeti Front (FN) vagy a német Alternatíva Németországnak (AfD) – vezérlő csillagként tekintenek Orbánra, hogy mit érhetnének el, ha ők is ugyanakkora hatalommal rendelkeznének" – írta a politikai-üzleti lap európai kiadása.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Így tette fel a szar a polcra magát a befőttek közé. És most azt hiszi ő is befőtt.
Desischado
@human: Pedig továbbra is csak egy darab sz@r!
Európai téridő
Lám-lám, feltörtünk, ha már a WSJ is így gondolja.
advocat
Lépjünk ki! És akkor nem kell a többi tagállammal törődni. Ja! Hogy akkor nem jön a lé? Ha az unió meg ilyen bátor viselje a következményeket. Mert csak egy gittegylet!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.