A 2016 májusában történt légikatasztrófa áldozatainak hozzátartozói beperlik az Apple-t, mert szerintük az EgyptAir Párizsból Kairóba tartó járata egy túlmelegedett iPhone 6S vagy iPad mini miatt zuhanhatott 66 emberrel a fedélzetén a Földközi-tengerbe – írja a 444.hu a TMZ-re hivatkozva.

Kigyulladt iPhone okozta a repülőgép katasztrófáját?

Az egyiptomi védelmi minisztérium által 2016. május 21-én közreadott kép a lezuhant EgyptAir egyiptomi légitársaság egyik Airbus A320-as személyszállító repülőgépének roncsdarabjairól és egy mentőmellényről, amelyeket a Földközi-tengerben találtak Alexandria városától északra. Az EgyptAir Párizsból Kairóba tartó MS804-es járata 66 emberrel – 56 utassal és tízfős személyzettel – a fedélzetén 2016. május 19-én hajnalban tűnt el a radarernyőkről. Az utasok többsége egyiptomi és francia volt.

Egy jelentés szerint a gép másodpilótája hibás kábellel töltötte repülés közben az iPhone 6S készülékét, illetve a kapitány iPad Minijét, az eszközök túlmelegedtek és kigyulladtak, a tüzet pedig már nem tudták megfékezni a fedélzeten. Ugyanakkor más szakértől vitatják a telefonokról szóló elméletet, szerintük máshol keletkezett a tűz.

(444.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI/EPA/Egyiptomi védelmi minisztérium

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
Attól függ, kinek a szakértője. Azért van ezekkel a kütyükkel gond.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.