A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint nincs magyar sérültje, vagy érintettje a szombat esti párizsi késes merényletnek.

Magyarország konzuli szolgálata folyamatos kapcsolatban áll a párizsi hatóságokkal, a jelenlegi információk szerint a szombaton történt terrortámadásnak nincs magyar érintettje – tájékoztatta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) vasárnap az MTI-t.

Nincs magyar érintettje a szombati párizsi késes merényletnek

Fotó, címlapi kép: MTI/AP/Thibault Camus

"A leghatározottabban elítéljük ezt az aljas merényletet, amely ismét mutatja, hogy a terrorizmus jelen van kontinensünkön, és folyamatos fenyegetést jelent az Európában élők számára. A kormány ezért minden lehetséges eszközzel fellép a magyar polgárok biztonsága érdekében, és szövetségeseink is mindig számíthatnak ránk a terrorizmus elleni harcban" – írta a minisztérium.

A francia fővárosban szombaton késő este késes támadás történt. A merénylő "Allahu akbárt" (Allah a legnagyobb) kiáltozva válogatás nélkül rontott neki késsel a járókelőknek, de a gyorsan beavatkozó rendőrség agyonlőtte. Sajtóértesülések szerint a csecsenföldi születésű férfi halálra sebzett egy járókelőt, négyet megsebesített; kettőt közülük súlyosan, állapotuk válságos.

Az esetet a francia hatóságok terrorista támadásnak minősítették.

A KKM a közleményében az áldozat hozzátartozóinak őszinte együttérzését fejezte ki, a sérülteknek mielőbbi gyógyulást kívánt.

(MTI)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szexuális tárgy
Szerintem ez egy kicsit sokáig tartott.
Ez a sebesség a "Le se szarom kategória."

Leszúrtak pár embert?
És?
Előbb befejezem a hétfogásos ebédemet (nem magyar módra), aztán a tizenkét fogásos vacsorámat (szintén, nem magyar módra), még aztán a kontinentális reggelimet (szintén nem magyar módra), és lehet... ismétlem, lehet, hogy majd rákérdezek: "Hé (francia) paraszt! melyik út megyen itt Budára?"
Ja nem, ezt: "Hé (francia ) paraszt, megsérült, vagy meghalt magyar a késelésben?
Nem?
Akkor jó (igazából kicsit sem érdekel, de hivatali kötelesség két tökéletes étkezés között - optimalizált fehérje-szénhidrát-okos zsírarány... igen, már egy kiló okos zsír is okosabb, mint te).
Jövőre veletek ugyanitt. Vagy nem.
Equus1
@Eriksson: jaj, drága véreim! Há mostan mán a csatkai búcsúba sem lehet egy kis késeléses bökősdit bevinni, mer gyön a TEK? Há milyen búcsú az olyan, ahol nincs ott a csizmaszárban a gyesznóölő bökő?
Eriksson
@Equus1: Meg se szólaltam ejdes öcsém.
Eriksson
@Equus1: Cigánygyerek kap az apjától egy bicskát. Másnap elcseréli egy karórára. Otthon büszkén mutatja az apjának, mire az öreg:
- És ha megtámadnak, mit mondassz?! Azt, hogy fél hat?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.