Tizenhat palesztin tüntetőt lőttek le izraeli katonák a Gázai övezet határánál kirobbant összecsapásokban hétfőn – közölte a gázai egészségügyi minisztérium.

Brutális: több száz sebesült, rengeteg halott a gázai összecsapásokban

Palesztin tüntetők jelszavakat skandálnak égő gumiabroncsok füstjében a határon lévő szögesdrótkerítés mellett, Gáza városától keletre 2018. május 14-én. Az izraeli katonák elleni harcban 93 palesztin sebesült meg, egy 21 éves tüntetőt agyonlőttek. Ezen a napon, Izrael Állam megalapításának 70. évfordulóján nyílik meg a Tel-Avivből Jeruzsálembe költöztetett amerikai nagykövetség, amivel az Egyesült Államok kifejezésre juttatja, hogy Jeruzsálemet ismeri el Izrael fővárosaként. (MTI/Halil Hamra)

A palesztin vörös félhold több száz palesztin sebesültről tud. A sebesültek száma folyamatosan nőtt délelőtt óta. A tizenhat halálos áldozattal hatvan fölé emelkedett azok száma, akiket a tiltakozások márciusi kezdete óta izraeli katonák lőttek le.

Hétfőn avatják Jeruzsálemben az Egyesült Államok új nagykövetéségét, aminek költöztetése óriási vihart kavart.  Az izraeli hatóságok közölték, az életét kockáztatja, aki részt vesz ezeken a demonstrációkon.

A hétfői tüntetés sérültjei között van hat újságíró, köztük az algériai tévé tudósítója is.

(MTI)

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

r2d2
@CsipkeRózsa: Te a te igazad állítod és véded a néped, én meg az enyémet! Talán el kéne gondolkodni azon, hogy miért "szeretik" annyira világszerte a zsidókat! Persze 1, azaz egy érdeme van ennek a népcsoportnak: az ÖSSZETARTÁS! Semmi más! Céljaikat bármi áron, bárki eltiprásával elérik! Tükörbe kéne nézni egy kicsit! A 70 éves Izrael úgy ünnepelte születésnapját, hogy megnyerték az EUROVÍZIÓS DALFESZTIVÁLT egy szar produkcióval, majd az amerikai követség Jeruzsálembe költözött, meg egyéb más színjáték...
Minden a zsidókról kell, hogy szóljon?! Miért nem volt jó a Harry S. Truman javaslata alapján Madagaszkárra tenni az új zsidó államot 1947-ben?! Miért kell, hogy minden rólatok szóljon?! Miért kell mindig a középpontban lenni?
Ja, és a Gázai-övezet a világ eddig legnagyobb koncentrációs tábora! Ki hozta létre? Kinek az érdeke?
S akkor ti papoltok holokausztról?! Nézzetek már tükörbe! Van rajtatok kívül még 7,6 milliárd ember a Föld nevű bolygón! Kibaszott önzők vagytok!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
r2d2
@CsipkeRózsa: OK. Értem az érveid! Kérdezem, Izrael az USA nélkül megbirkózna a sok feladattal?!
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: Rózsika, én veled ellentétben jártam hittanra, és nem akadok fent egy elemi kérdésen. Szóval a palesztinok voltak és vannak. Az a föld pedig nem az araboké hanem a fekete afrikáé volt, azért kánaán mert az kám földje volt...
r2d2
@CsipkeRózsa: Köszönöm őszinte válaszod! Bármikor csevegek veled szívesen! Ha úgy hozza, akár privátban is, mert akkor a csőcselék nem dumál bele! :-)
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Ha Kám földje volt, akkor miért nem Kámaán-nak mondták?
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...sém utódai elözönlötték a nagybátyuk örökét...ilyen emberek...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.