Lemondott Martina Dalic horvát gazdasági miniszter hétfőn Horvátország legnagyobb magántulajdonú cégcsoportja, a súlyos pénzügyi gondokkal küzdő Agrokor körüli legújabb botrány miatt – közölte Andrej Plenkovic kormányfő sajtótájékoztatóján.

Lemondott a horvát gazdasági miniszter az Agrokor körüli legújabb botrány miatt

Fotó: AFP

A tárcavezető azután döntött a lemondásról, hogy az Index.hr hírportál még múlt héten nyilvánosságra hozta Martina Dalic privát levelezését több konzulens céggel. Ebből kiderült, hogy ugyanazok írták az Agrokor megmentésére irányuló törvényt, akik később profitáltak annak lebonyolításából.

Dalic a sajtótájékoztatón elmondta: nem követett el semmi törvénytelenséget vagy erkölcstelenséget, de nem akar a kormány és a kormányzó Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) terhére lenni. A HDZ koalíciós partnerei felháborodásuknak adtak hangot a levelezések tartalma miatt. Az ellenzék a kormány távozását követeli, és előrehozott választásokat sürget.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cikicakk55
Nálunk miért nem mondanak le a gyanúba keveredett miniszterek,tárca vezetők,államtitkáros,stb? Nálunk az utolsó 8 évben már nincs olyan kormánytag,amelyik ne keveredett volna botrányba. Legalább is azok a Kormánytagok,akik nyomnak is valamit a latban,tehát nem csak úgy vannak,hanem állítólag a csaláson,lopáson,korrupción kívül más dolguk is lenne. Legalább is a státuszuk alapján kéne tenniük valami törvényeset is. A cikk alatt olvasom,hogy Lemondott a Német Demokrata párt Észak-Rajna, Vestfáliai miniszter. Lemondott a távozó Francia kormány,. Elég sok mindenki mondott már le,persze nem Magyarországon,pedig nem is konkrétan bizonyított dolgokba keveredtek,csak valakik akiket irányítottak,azok voltak a hunyók,de úgy érezték nekik is illik lemondani.
human
Ezért lemondani? Buták! Persze nem mindenkinek lehet egy Polt Pétere.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.