Harminc napi "adminisztratív őrizetre" ítélte Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikust kedden egy moszkvai bíróság, amiért újabb beiktatása előtt két nappal nem engedélyezett helyszínen szervezett tüntetést Vlagyimir Putyin elnök ellen.

Navalnijt a május 5-i, Nem cárunk ő nekünk! jelszóval megrendezett tüntetésen több órára előállították. Azon a napon az OVD Info jogvédő szervezet információi szerint az ország 20 városában több mint 1600 embert – Moszkvában több mint 700-at, Szentpéterváron 229-et, Cseljabinszkban 163-at, a szibériai Jakutszkban pedig 74-et – vettek őrizetbe.

Egy hónap "adminisztratív őrizetre" ítélték Putyin ellenfelét

Fotó: Twitter/Alekszej Navalnij 

A verdikt szerint Navalnij ismételten tudatosan megsértette a nyilvános események rendezésére vonatkozó előírásokat. Az ellenzéki politikust hasonló vád alapján ítélték már elzárásra, amit ő a gyülekezési jog megsértéseként jellemzett. A korrupcióellenes tevékenységéről is ismert aktivistát két gazdasági ügyben született elmarasztaló ítéletre hivatkozva eltiltották attól, hogy elindulhasson az idén márciusban megtartott elnökválasztáson.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.