Egy szépségszalonban történt robbanásban meghalt a szalont fenntartó 48 éves magyar nő a kaliforniai Aliso Viejo kisvárosban, helyi idő szerint kedden – jelentették hírportálok. Az áldozat Linkedin-profilja szerint a magyar nő három évtizede dolgozott a szépségiparban.

Nem valószínű, hogy baleset történt – közölték a hatóságok, de egyelőre nem jelenthetik ki azt sem, hogy a robbantás történt, noha a rendőrség a helyiség jellegétől idegen szerkezetet talált ott, amely feltehetőleg pokolgép volt.

Robbanásban meghalt egy magyar kozmetikus kaliforniai szépségszalonjában –  feltehetőleg pokolgép robbant az épületben

Fotó: latimes.com/KTLA-TV/videó

Paul Delacourt, az FBI Los Angeles-i igazgatóhelyettese úgy fogalmazott:

Nem hisszük azt, hogy ez baleset volt. A károk mértéke alapján valamilyen robbanószerkezetre gyanakszunk.

Azt még nem tudják a nyomozók, hogy a pokolgépet hogyan hozták működésbe.

A robbanásban – amely kedden kora délután történt – megsebesült további három ember.

Ők kezelésre vártak a Magyar Kozmetika nevű üzletben.

A detonáció ereje olyan nagy volt, hogy nem csak a szépségszalonban, de az emeletes épület több más helyiségében és szomszédos épületekben is kárt tett. A közelben lévők az első pillanatban azt hitték, földrengés történt. A rendőrség és a sürgősségi szolgálatok nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre.

A rendőrség szerda délutáni sajtótájékoztatóján közölte, hogy a halálos áldozat egy a családjával 12 éve a városban élő nő, aki már három évtizede foglalkozott szépségápolással.

A sebesülteket kórházban ápolják, nincsenek életveszélyben. A nyomozók egyelőre nem tudják, hogy a helyiség jellegétől idegen szerkezet milyen körülmények között került oda. A postaszolgálat szerint nem postai úton.

Az áldozat szomszédja a Los Angeles Times című hírportálnak elmondta, hogy a család sokkos állapotban van, és próbáltak kapcsolatba lépni magyarországi rokonaikkal.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél