Áldozatokról és károkról nem érkezett jelentés.

Új-Zéland partjainak közelében 6,2 fokos erősségű földrengés volt péntek reggel.

Nagy erejű földrengés rázta meg ÚJ-Zélandot

Az amerikai földtani intézet jelentése szerint a Kermanec-szigetek déli részénél észlelték a földmozgást, melynek epicentruma 544 kilométerre észak-keletre volt Opotiki várostól, fészke 10,6 kilométer mélyen volt a Csendes-óceánban.

Nem érkezett jelentés áldozatokról vagy károkról, nem jeleztek cunamiveszélyt.

(24.hu/MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com, illusztráció

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Hat a magyar netrol kell ezeket a dolgokat megtudnom?
A kiralyi eskuvo meg a Hawaii kitores sokkal komolyabb tema most, mint a foldrengi,.. cunami meg nem lesz...::o))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bencemacska
@karma1: ma , 08:35
Örülök, hogy jól vagytok!
Nálam Új- Zéland veled azonos!
karma1
@bencemacska: De nagyon aranyos vagy,..:o))) Koszonom szepen...:o)) Van egy olyan erzesem, hogy csalanba nem ut a menku,... Nagyon hosszu eletet josoltak nekem, hat annak be kell jonnie...:o))
36
@karma1: A csendes-óceáni "tűzgyűrűben" pont benne vagytok. És az mostanában nagyon aktív. Izgalmas.
Ez a kis mocsok észak-koreai, egy vulkán közelében ül. Ráadásul szuper vulkán, ami mellett robbantgatott. Ő is okozója lehet a tektonikus lemezek fokozott mozgásának és a vulkán tevékenység aktivizálódásának, de én a Naptevékenység csökkenését is olvastam már lehetséges okként. Helyette a kozmikus sugárzásból kapunk jókora adagot, ami nagy energia-hisz minden energia-. No, sasolom tovább az infokat. a Hawai helyzetről. Köszönöm a tájékoztatásod.-Ezek szerint a hatóságok mostanában nem nyugodtak nálatok, ezek szerint nem véletlenül.
karma1
@36: Nagyon jol latod: az itteni tudosok is ugyanerre a ket okra vezetik vissza az egyre gyakoribb es nagyobb foldrengeseket. A West Coast-on (ez nalunk, a deli szigeten, nyugaton vonul egeszen vegig a szigeten) uj dolog, hogy aktivitas kezdodik: Wellingtonban (a fovarosban) es Aucklandben nagyon komoly rengest varnak: ezt reszben a tektonikus lemezek eltolodasa okozza, reszben ok is a fokozott napfolttevekenysegnek tulajdonitjak, de a nyugati repedes uj veszely.
Amikor 7 eve Christchurchben volt a ket nagy renges, akkor az olyan oriasi ereju volt, hogy Uj-Zeland 4.5 METERT kozeledett Ausztraliahoz, mig eddig EVENTE 4 MILLIMETERT mozdultunk arrafele.
Hmmm,...
Kulonben koszi az erdeklodest, majd vigyazunk. (Tolem kb. 40 perc autoutra van az ocean, a cunami nem biztos , hogy eltalal...:o)))
36
@karma1: Hát. Akkor nincs más hátra, mint mobil telefon közelben lenni és remélni hogy nem jön riasztás sms.

Amúgy nem csak egy pillanat esemény ez a Kilauea vulkán Hawaiin. Legutóbb 1790 és 1937 között volt folyamatosan aktív.:O

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.